Τελευταία Νέα
Διεθνή

Dimon (JP Morgan Chase): Έχουμε συγκεντρώσει ρευστότητα 500 δισ. δολ. γιατί έχουμε προεξοφλήσει άνοδο των επιτοκίων

Dimon (JP Morgan Chase): Έχουμε συγκεντρώσει ρευστότητα 500 δισ. δολ. γιατί έχουμε προεξοφλήσει άνοδο των επιτοκίων

Την πεποίθησή του ότι οι πληθωριστικές πιέσεις δεν θα αποδειχθούν συγκυριακές εξέφρασε ο CEO της JP Morgan Chase Jamie Dimon

Σχετικά Άρθρα

 Το ρευστό παραμένει ο «βασιλιάς», τουλάχιστον προς το παρόν: Αυτό πιστεύει ο Jamie Dimon, ο CEO της JP Morgan Chase, o οποίος δηλώνει ότι η μεγαλύτερη τράπεζα των ΗΠΑ από πλευράς ενεργητικού προτιμά να συγκεντρώνει ρευστότητα, παρά την κατευθύνει σε αγορές αμερικανικών κρατικών ομολόγων είτε σε άλλες επενδύσεις, επειδή θεωρεί ότι ο υψηλότερος πληθωρισμός, ο οποίος «ήρθε για να μείνει», θα ωθήσει εν τέλει τη Federar Reserve σε αύξηση των επιτοκίων, σύμφωνα με δημοσίευμα του CNBC τη Δευτέρα 14 Ιουνίου 2021.
Για το λόγο αυτό, η τράπεζα προετοιμάζεται για τα υψηλότερα επιτόκια, τα οποία θα τις επιτρέψουν να αγοράσουν υψηλότερης απόδοσης ενεργητικό, υπογραμμίζει.

Στάση αναμονής

«Εχουμε συσσωρεύσει μεγάλες ποσότητες ρευστού και αυτή τη στιγμή τηρούμε στάση αναμονής, επειδή πιστεύουμε ότι ο σημερινός υψηλός πληθωρισμός δεν θα είναι κάτι προσωρινό.
Η τράπεζα διαθέτει αυτή τη στιγμή 500 δισ. δολάρια σε ρευστό προκειμένου να το επενδύσει στην εποχή των υψηλότερων επιτοκίων», είπε ο Ντάιμοντ.
Ο ίδιος θεωρεί ότι η κλιμάκωση των πληθωριστικών πιέσεων θα οδηγήσει στην αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων μέσα στους επόμενους εννέα μήνες, κάνοντας ταυτόχρονα λόγο για μία δυναμική ανάπτυξη.

Διχασμένη Fed

Η Fed αναμένεται να δώσει καθαρότερο «σήμα» την για την προθέσεις της την Τετάρτη 16 Ιουνίου, οπότε και θα ολοκληρώσει τη διήμερη συνεδρίασή της, για το πότε σκοπεύει να αρχίσει να αποσύρει τα άνευ προηγουμ΄ρνου μέτρα στήριξης.
Oι αξιωματούχοι της Fed έχουν επανειλημμένως δηλώσει ότι η σημερινή άνοδος του πληθωρισμού θα είναι παροδική, αποδίδοντάς την στην επανεκκίνηση της οικονομίας και στις ελλείψεις στην αλυσίδα τροφοδοσίας.
Ωστόσο, υπάρχουν πολλές φωνές, μεταξύ των οποίων οικονομολόγοι της Deutsche Bank και δισεκατομμυριούχοι επενδυτές που προειδοποιούν για τις συνέπειες στην οικονομία σε περίπτωση που η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ αγνοήσει τον πληθωρισμό.

Εταιρείες fintech

Μεταξύ άλλων, ο Dimon αναφέρθηκε και σε αμιγώς τραπεζικά θέματα, όπως τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι τράπεζες από τις fintech και τους μεγάλους παίκτες της τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένης της PayPal, η οποία έχει μεγαλύτερη κεφαλαιοποίηση από όλες σχεδόν τις αμερικανικές τράπεζες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης