Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Έγγραφα - «φωτιά» για απόπειρα Trump να «διαφθείρει» το υπουργείο Δικαιοσύνης

ΗΠΑ: Έγγραφα - «φωτιά» για απόπειρα Trump να «διαφθείρει» το υπουργείο Δικαιοσύνης
Η παράδοση των εγγράφων γίνεται καθώς το αμερικανικό Κογκρέσο συνεχίζει να ερευνά την αιματηρή εισβολή της 6ης Ιανουαρίου στο Καπιτώλιο

Έγγραφα του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ περιγράφουν με λεπτομέρειες τις προσπάθειες του τέως προέδρου Trump, του προσωπάρχη του Λευκού Οίκου και άλλων ατόμων να ασκήσουν πίεση στο υπουργείο για να αμφισβητήσει το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών, ανακοίνωσε σήμερα, Τρίτη 15/6, επιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων.
Η Επιτροπή Εποπτείας και Κυβερνητικής Μεταρρύθμισης της αμερικανικής Βουλής, που ζήτησε τα έγγραφα από το υπουργείο Δικαιοσύνης, περιέγραψε σειρά διαβημάτων του Trump, καθώς και του προσωπάρχη του Λευκού Οίκου, και ενός δικηγόρου που ασκούσαν πίεση στο υπουργείο να προβεί σε ενέργειες σχετικά με τους ψευδείς ισχυρισμούς του ρεπουμπλικανού προέδρου ότι του «έκλεψαν» τη νίκη.
Η παράδοση των εγγράφων γίνεται καθώς το αμερικανικό Κογκρέσο συνεχίζει να ερευνά την αιματηρή εισβολή της 6ης Ιανουαρίου στο Καπιτώλιο από υποστηρικτές του Trump που επεδίωκαν να εμποδίσουν την επικύρωση του εκλογικού αποτελέσματος.
«Αυτά τα έγγραφα δείχνουν ότι ο πρόεδρος Trump προσπάθησε να διαφθείρει τον κορυφαίο θεσμό επιβολής του νόμου στη χώρας μας σε μία κατάφωρη απόπειρα ανατροπής μίας εκλογικής αναμέτρησης στην οποία ηττήθηκε» δήλωσε η πρόεδρος της Επιτροπής Moloney.
Η δημοσιοποίησή τους γίνεται λίγες ώρες πριν από την συνεδρίαση της Επιτροπής Εποπτείας και Κυβερνητικής Μεταρρύθμισης κατά την οποία θα καταθέσει ο διευθυντής του FBI.

www.bankingnews.gr 



Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης