Τελευταία Νέα
Διεθνή

Pompeo: Το εργαστήρι της Wuhan συνεχίζει να λειτουργεί - Ο επόμενος ιός θα μπορούσε να σκοτώσει όχι 3 αλλά 30 εκατ. ανθρώπους

Pompeo: Το εργαστήρι της Wuhan συνεχίζει να λειτουργεί - Ο επόμενος ιός θα μπορούσε να σκοτώσει όχι 3 αλλά 30 εκατ. ανθρώπους
Πυρά κατά Wuhan, νέας κυβέρνησης ΗΠΑ και ΠΟΥ
Σχετικά Άρθρα
Την έντονη ανησυχία του για την πανδημία αλλά και το εργαστήριο Ιολογίας της Wuhan εξέφρασε για ακόμη μια φορά ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Mike Pompeo.

Το Ινστιτούτο εξακολουθεί να λειτουργεί και πιθανότατα συνεχίζει να πραγματοποιεί έρευνα για την ανάπτυξη κορωνοϊών που είναι ακόμα πιο θανατηφόροι και μεταδοτικοί, δήλωσε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών στο breitbart.
Ο προσδιορισμός της προέλευσης του νέου κορωνοϊού θα πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα της αμερικανικής κυβέρνησης τόσο από την άποψη της παγκόσμιας υγείας όσο και από το θέμα της εθνικής ασφάλειας, δήλωσε σχετικά ο Pompeo.
«Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αυτό το εργαστήριο είναι ακόμα σε λειτουργία», είπε.
«Δεν υπάρχουν αυξημένα μέτρα ασφαλείας απ 'όσο εγώ γνωρίζω. Είμαι βέβαιος ότι εξακολουθούν να διεξάγουν έρευνες για τους ιούς. Αυτός ο κίνδυνος δεν έχει χαθεί. Το εργαστήρι είναι ένα σοβαρό και επείγον ζήτημα προς εξέταση. Πρέπει να το αντιμετωπίσουμε με τρόπο ανάλογο» είπε ο πρώην αξιωματούχος.
Ο Pompeo σημείωσε ότι παρέμειναν «αναπάντητα ερωτήματα» σχετικά με την προέλευση της επιδημίας.
Δήλωσε, «Είμαι βέβαιος ότι θα καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι ο νέος κορωνοϊός προήλθε από το εργαστήριο ιολογίας της Κίνας, αλλά θα το παρακάμψουμε. Γνωρίζουμε ήδη ότι το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα επέτρεψε στον ιό να ξεφύγει από την Wuhan. Άφησαν τον κόσμο τους να ταξιδέψει στο Μιλάνο και έξω από την επαρχία Χουμπέι και αυτός ο ιός σκότωσε τρία εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο και συνεχίζουν να το καλύπτουν μέχρι σήμερα» υπογράμμισε ο ίδιος.
Ο ίδιος επετέθη εκ νέου κατά του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας
Εν τέλει κατέληξε για το θέμα της Κίνας «Πρέπει να καταλάβουμε πώς δημιουργήθηκε η πανδημία και πρέπει να σταματήσουμε το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα ώστε να προβεί σε παρόμοιες κινήσεις που ενδεχομένως θα μπορούσαν την επόμενη φορά να σκοτώσουν όχι τρία εκατομμύρια, αλλά 30 εκατομμύρια ανθρώπους

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης