Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Δανία θα εμβολιάσει εφήβους 12 με 15 ετών ενόψει του χειμώνα

Η Δανία θα εμβολιάσει εφήβους 12 με 15 ετών ενόψει του χειμώνα
Αρχικά η Δανία θα χορηγήσει μόνο το σκεύασμα της Pfizer-BioNTech σε παιδιά ηλικίας 12-15 ετών

Η Δανία θα χορηγήσει εμβόλια κατά της COVID-19 σε παιδιά ηλικίας 12 με 15 ετών μετά τον εμβολιασμό του ενήλικου πληθυσμού για να ενισχύσει την συλλογική ανοσία ενάντια στον ιό ενόψει του χειμώνα, ανακοίνωσαν σήμερα οι υγειονομικές αρχές.
Αρχικά η Δανία θα χορηγήσει μόνο το σκεύασμα της Pfizer-BioNTech σε παιδιά ηλικίας 12-15 ετών καθώς είναι το μοναδικό εμβόλιο που έχει εγκρίνει η ρυθμιστική αρχή φαρμάκων της ΕΕ για χρήση σε εφήβους, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Αρχή Υγείας της Δανίας.
Στο τέλος Μαΐου, η ρυθμιστική αρχή φαρμάκων της ΕΕ έδωσε το πράσινο φως στο εμβόλιο κατά της COVID-19 της BioNTech για χρήση σε παιδιά ακόμη και 12 ετών, ενώ αναμένεται να ανακοινωθεί η απόφασή της για χρήση του εμβολίου της Moderna σε εφήβους κάποια στιγμή εντός του επόμενου μήνα.
«Η επέκταση των εμβολιασμών σε παιδιά ηλικίας 12-15 ετών είναι απαραίτητη για να διασφαλιστεί ακόμη μεγαλύτερη ανοσία στον πληθυσμό και επομένως να εξασφαλιστεί ο έλεγχος της πανδημίας στη Δανία», δήλωσε ο επικεφαλής της Αρχής Υγείας της Δανίας.
Ο εμβολιασμός των εφήβων θα ξεκινήσει αφού θα έχουν εμβολιαστεί πλήρως και οι τελευταίοι ενήλικες, στα μέσα Σεπτεμβρίου, είπε κατά την ενημέρωση του Τύπου ο ίδιος.
«Χρειαζόμαστε την συλλογική ανοσία, ειδικά πριν από την χειμερινή περίοδο», πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης