Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνάντηση Cavusoglu (Τουρκία) και Borrell (ΕΕ) 18 Ιουνίου εν όψει της Συνόδου Κορυφής (24-25/6)

Συνάντηση Cavusoglu (Τουρκία) και Borrell (ΕΕ) 18 Ιουνίου εν όψει της Συνόδου Κορυφής (24-25/6)

Σύμφωνα με το τουρκικό ΥΠΕΞ θα συζητηθούν μέτρα ενίσχυσης της συνεργασίας βάσει της ενταξιακής προοπτικής της Τουρκίας

Σχετικά Άρθρα

Διμερή συνάντηση στην Αττάλεια της νότιας Τουρκίας πρόκειται να πραγματοποιήσουν ο υπουργός Εξωτερικών Mevlüt Cavusoglu και ο επικεφαλής εξωτερικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης Josep Borrell την Παρασκευή 18 Ιουνίου 2021, όπως μεταδίδει η τουρκική εφημερίδα Daily Sabah, στις 17 Ιουνίου 2021.
Κατά τη διάρκεια της διμερούς συνάντησης, ο Çavuşoğlu και ο Borrell θα επανεξετάσουν «όλες τις πτυχές των σχέσεων» πριν από τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ που θα πραγματοποιηθεί στις 24-25 Ιουνίου, σύμφωνα με την ανακοίνωση του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών.

Ενταξιακή προοπτική

«Θα συζητηθούν επίσης μέτρα που μπορούν να ληφθούν για την ενίσχυση της συνεργασίας με την ΕΕ βάσει της προοπτικής ένταξης της Τουρκίας, καθώς και των παγκόσμιων και περιφερειακών εξελίξεων», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.
Ο Josep Borrell επισκέπτεται στην Τουρκία για να συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής της Διαδικασίας Συνεργασίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης (SEECP) που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 17 Ιουνίου 2021 και στο Διπλωματικό Φόρουμ της Αττάλειας που θα διεξαχθεί από τις 18 έως τις 20 Ιουνίου.

Το forum

Το φόρουμ της Αττάλειας διοργανώθηκε από το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών με θέμα «Καινοτόμος διπλωματία: Νέα εποχή, νέες προσεγγίσεις».
Θα φιλοξενήσει 12 αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων, 43 υπουργούς Εξωτερικών, τέσσερις πρώην αρχηγούς κρατών, εκπροσώπους διεθνών οργανισμών, διανοούμενους και ακαδημαϊκούς.
Η SEECP συγκεντρώνει την Τουρκία, την Αλβανία, τη Βοσνία και Ερζεγοβίνη, τη Βουλγαρία, τη Βόρεια Μακεδονία, τη Ρουμανία, τη Σερβία, την Ελλάδα, την Κροατία, τη Μολδαβία και το Μαυροβούνιο και "είναι ένα σύμβολο της κοινής βούλησης των χωρών της περιοχής να βελτιώσουν τη συνεργασία μεταξύ τους και να φέρει διαρκή σταθερότητα στη Νοτιοανατολική Ευρώπη ", σύμφωνα με το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης