Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kurz (Αυστρία): Ευχαριστώ την Ελλάδα για την προστασία των συνόρων

Kurz (Αυστρία): Ευχαριστώ την Ελλάδα για την προστασία των συνόρων
Ταυτόχρονα, ο Αυστριακός καγκελάριος διαβεβαίωσε τα κράτη των Δυτικών Βαλκανίων για την «πλήρη υποστήριξη» από την Αυστρία στο δρόμο τους προς την ΕΕ και στον αγώνα κατά της πανδημίας

Τις ευχαριστίες του προς την Ελλάδα για την προστασία των συνόρων, «την οποία υποστηρίζει και η Αυστρία με αστυνομικούς», εκφράζει σε σημερινό μήνυμά του, με την ευκαιρία της έναρξης της Συνόδου Κορυφής των Δυτικών Βαλκανίων στη Βιέννη, ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας Kurz, ο οποίος έχει προσκαλέσει σε διαβουλεύσεις τους αρχηγούς των κυβερνήσεων των έξι χωρών της περιοχής αυτής.
Κύριο θέμα της Συνόδου στη Βιέννη είναι η κοινή καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης στη διαδρομή των Δυτικών Βαλκανίων. Επιπλέον, θα συζητήσουν για την προοπτική ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση για όλες τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων, τον αγώνα κατά της πανδημίας covid και την οικονομική υποστήριξη μετά την κρίση.
«Ευχαριστώ την Ελλάδα και τα κράτη των Δυτικών Βαλκανίων για την προστασία των συνόρων, την οποία υποστηρίζει επίσης η Αυστρία με αστυνομικούς. Στη Σύνοδο Κορυφής των Δυτικών Βαλκανίων, επιβεβαιώνουμε τον κοινό αγώνα κατά της παράνομης μετανάστευσης.
Αυτό είναι πολύ σημαντικό, ειδικά πριν από το ερχόμενο καλοκαίρι», αναφέρει χαρακτηριστικά στο μήνυμά του.
Ταυτόχρονα, ο Αυστριακός καγκελάριος διαβεβαίωσε τα κράτη των Δυτικών Βαλκανίων για την «πλήρη υποστήριξη» από την Αυστρία στο δρόμο τους προς την ΕΕ και στον αγώνα κατά της πανδημίας.
«Τον περασμένο χρόνο, η ΕΕ δυστυχώς δεν αντιμετώπισε αρκετά την προσέγγιση της με αυτήν τη σημαντική γειτονική περιοχή», ανέφερε, τονίζοντας ότι «η ΕΕ δεν θα είναι πλήρης έως ότου προσχωρήσουν όλες οι χώρες των Δυτικών Βαλκανίων», ενώ, όσον αφορά τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού, η Αυστρία συντονίζει τη διανομή 651.000 δόσεων του εμβολίου BioNTech/Pfizer που έχει παραγγείλει η ΕΕ για τα Δυτικά Βαλκάνια.
Σε δηλώσεις του με την έναρξη της Συνόδου, ο Kurz παρέπεμψε στην πρόσφατη πρωτοβουλία του Αυστριακού υπουργού Εσωτερικών στην περιοχή, για την επιστροφή μεταναστών με μικρή πιθανότητα δικαιώματος παραμονής, απευθείας από τη Βόρεια Μακεδονία, τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη και τη Σερβία στις χώρες προέλευσής τους.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης