Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ολλανδία θα καταργήσει την υποχρεωτική χρήση μάσκας αν τηρούνται οι κανόνες κοινωνικής απόστασης

Η Ολλανδία θα καταργήσει την υποχρεωτική χρήση μάσκας αν τηρούνται οι κανόνες κοινωνικής απόστασης
Ο ολλανδός πρωθυπουργός Mark Rutte πρόκειται να ανακοινώσει την περαιτέρω χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων

Οι κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης στην Ολλανδία πρόκειται να χαλαρώσουν την ερχόμενη εβδομάδα επιτρέποντας στους πολίτες να μην φορούν τη μάσκα σε πολλές περιστάσεις και σε μεγαλύτερο αριθμό ανθρώπων να συναντιούνται, μετέδωσε σήμερα το τηλεοπτικό δίκτυο RTL επικαλούμενο κυβερνητικές πηγές.
Ο ολλανδός πρωθυπουργός Mark Rutte πρόκειται να ανακοινώσει την περαιτέρω χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων που είχαν επιβληθεί για την αντιμετώπιση της πανδημίας στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που θα μεταδοθεί τηλεοπτικά στις 20:00 ώρα Ελλάδος.
Από τις 26 Μαΐου οι μάσκες δεν θα επιβάλλονται αν οι πολίτες μπορούν να τηρούν απόσταση μεταξύ τους τουλάχιστον 1,5 μέτρου, μετέδωσε το RTL, ενώ θα εξακολουθήσει να ισχύει η υποχρεωτική χρήση μάσκας στα δημόσια μέσα μεταφοράς και στα αεροδρόμια.
Τα μπαρ και τα εστιατόρια αναμένεται να επιτρέπεται να δέχονται μέχρι και 100 πελάτες τη φορά, ενώ στα σπίτια θα επιτρέπονται οι οκτώ επισκέπτες, αντί για τέσσερις που είναι σήμερα.
Τις τελευταίες εβδομάδες ο αριθμός των κρουσμάτων κορονοϊού στην Ολλανδία έχει πέσει στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 9 μηνών καθώς αυξάνεται ο ρυθμός εμβολιασμών κατά της COVID-19.
Νωρίτερα μέσα σε αυτό τον μήνα επιτράπηκε να ανοίξουν εκ νέου τα μπαρ και τα εστιατόρια.
Οσο αυξάνεται ο ρυθμός εμβολιασμού πολλές άλλες χώρες σχεδιάζουν μια σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα με τη Γαλλία και την Ισπανία να έχουν ήδη ανακοινώσει την κατάργηση της υποχρεωτικής χρήσης της μάσκας.
Μέχρι σήμερα στη χώρα αυτή των 17,5 εκατομμυρίων κατοίκων έχουν εμβολιαστεί περίπου 13 εκατομμύρια και η κυβέρνηση αναμένει ότι μέχρι τα μέσα Ιουλίου θα έχουν εμβολιαστεί τουλάχιστον με μια δόση όλοι οι Ολλανδοί ενήλικες.
Από την αρχή της πανδημίας σχεδόν 1,7 εκατομμύριο κρούσματα έχουν επιβεβαιωθεί στην Ολλανδία και πάνω από 27.000 θάνατοι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης