Διεθνή

Αμερικανικό ενδιαφέρον για τις δηλώσεις Kim περί «διαλόγου και αντιπαράθεσης»

Αμερικανικό ενδιαφέρον για τις δηλώσεις Kim περί «διαλόγου και αντιπαράθεσης»
Η Ουάσινγκτον επισημαίνει πως εξακολουθεί και αναμένει μια απευθείας επικοινωνία από την Πιονγκγιάνγκ προκειμένου να ξεκινήσουν συνομιλίες
Σχετικά Άρθρα
Οι ΗΠΑ ανέφεραν πως βλέπουν ως ένα «ενδιαφέρον σημάδι» τις δηλώσεις του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Kim Jong – un οποίος είπε αυτήν την εβδομάδα πως είναι έτοιμος για «διάλογο και αντιπαράθεση».

Η Ουάσινγκτον επισημαίνει όμως πως εξακολουθεί και αναμένει μια απευθείας επικοινωνία από την Πιονγκγιάνγκ προκειμένου να ξεκινήσουν συνομιλίες με στόχο την αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου.
«Τα σχόλιά του αυτήν την εβδομάδα, τα αντιμετωπίζουμε ως ένα ενδιαφέρον σημάδι και θα περιμένουμε να δούμε εάν θα τα ακολουθήσει οποιουδήποτε είδους πιο άμεση επικοινωνία προς τα εμάς σχετικά με μια ενδεχόμενη πορεία προς τα μπροστά», δήλωσε ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ Jake Sullivan, σε συνέντευξή του στο ABC News.

Η νέα πολιτική BIden

«Αυτό που ο πρόεδρος Biden έχει επικοινωνήσει είναι ότι οι ΗΠΑ είναι προετοιμασμένες να δεσμευτούν σε κατ’αρχήν συνομιλίες με τη Βόρεια Κορέα προκειμένου να αντιμετωπίσουν την πρόκληση του πυρηνικού προγράμματος της Βόρειας Κορέας προς τον απώτερο στόχο της πλήρους αποπυρηνικοποίησης της κορεατικής χερσονήσου», είπε Sullivan.
Ο Kim έδωσε εντολή στην κυβέρνησή του να προετοιμαστεί «τόσο για διάλογο όσο και για αντιπαράθεση» με τις ΗΠΑ, όπως μετέδωσαν κρατικά ΜΜΕ, στην πρώτη αντίδρασή του στη νέα πολιτική της διοίκησης Biden στο θέμα της Βόρειας Κορέας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης