Τελευταία Νέα
Διεθνή

Speedo: Παρουσιάζει το «πιο έξυπνο μαγιό όλων των εποχών», Fastskin-4.0 - Ανεβάζει τις επιδόσεις κατά 4%

Speedo: Παρουσιάζει το «πιο έξυπνο μαγιό όλων των εποχών», Fastskin-4.0 - Ανεβάζει τις επιδόσεις κατά 4%
Το 80% του υφάσματος του μαγιό είναι βιοδιασπώμενο και δεν θα ρυπαίνει το περιβάλλον όταν ο κάτοχος του σταματήσει να το χρησιμοποιεί

Η Speedo παρουσιάζει το Fastskin 4.0 το «πιο έξυπνο μαγιό όλων των εποχών» με ύφασμα βιοδιασπώμενο από γενετικά τροποποιημένα βακτήρια, που μπορούν να βοηθήσουν τους αθλητές να κολυμπούν κατά 4% γρηγορότερα.
Η πρώτη και κύρια από τις καινοτομίες που ενσωματώνει η κορυφαία εταιρία στο ύφασμά του, είναι οι αυξημένες ενεργειακές δυνατότητες, χάρις στην παρουσία γενετικά τροποποιημένων βακτηρίων, που μπορούν να συλλέξουν και αποθηκεύσουν ενέργεια.
d_9.JPG
Σε συνδυασμό με ένα ενσωματωμένο σύστημα τεχνητής νοημοσύνης επιτρέπουν στον κολυμβητή να αυξήσει την ταχύτητα κολύμβησης κατά 4%.
Το 80% του υφάσματος είναι βιοδιασπώμενο και δεν θα ρυπαίνει το περιβάλλον όταν ο κάτοχος τους σταματήσει να το χρησιμοποιεί.
e_2.jpg
Ενσωματωμένος εξωσκελετός για έξτρα ενέργεια και δύναμη

Το μαγιό διαθέτει επίσης έναν ενσωματωμένο εξωσκελετό που του παρέχει έξτρα ενέργεια και δύναμη ενώ η επιφάνεια του έχει υποστεί βιο-επεξεργασία για να μιμείται τις ιδιότητες του δέρματος του καρχαρία ώστε ο κολυμβητής να γλιστρά στο νερό με την ίδια άνεση και αποδοτικότητα όπως οι καρχαρίες.
b_6.JPG
Το μαγιό διαθέτει επίσης ένα μηχανισμό που εξισορροπεί συνεχώς την θέση του σώματος του αθλητή μέσα στο νερό για έξτρα αεροδυναμικότητα στην κίνηση του.
Στο μαγιό είναι επίσης ενσωματωμένοι αισθητήρες που καταγράφουν τις ζωτικές λειτουργίες του σώματος πριν, κατά την διάρκεια και μετά την κολύμβηση.
Η καταγραφή και μελέτη αυτών των δεδομένων σε αθλητές μπορεί να τους βοηθήσει στην καλύτερη οργάνωση της προπόνησης αλλά και της τακτικής τους στην διάρκεια των αγώνων.
Το μαγιό θα είναι μαζικά διαθέσιμο έως το 2040.
c_5.jpg
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης