Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το Ινστιτούτο της Γουχάν υποψήφιο για το... κορυφαίο επιστημονικό βραβείο της Κίνας

Το Ινστιτούτο της Γουχάν υποψήφιο για το... κορυφαίο επιστημονικό βραβείο της Κίνας
 H Σι Ζενγκλί, γνωστή ως η «γυναίκα νυχτερίδα» από τις σπουδές της πάνω στο συγκεκριμένο ζώο, που θεωρήθηκε ως η πηγή της μετάδοσης του κορωνοϊού στους ανθρώπους, έλαβε επίσης ειδικό έπαινο

Η Ακαδημία Επιστημών της Κίνας έδωσε στο Ινστιτούτο Ιολογίας της Γουχάν και σε μία εκ των κορυφαίων επιστημόνων της, τη Σι Ζενγκλί, υποψηφιότητα για το κορυφαίο επιστημονικό βραβείο της χώρας, το Βραβείο Εξαιρετικού Επιτεύγματος Επιστήμης και Τεχνολογίας για το 2021.
Η υποψηφιότητα συνδέεται με την εκτεταμένη δουλειά του Ινστιτούτου στη μελέτη του κορωνοϊού, η οποία κατέληξε στη δημιουργία των εμβολίων και φαρμάκου για τη θεραπεία από τις μολύνσεις της COVID-19.
«Η ομάδα ερευνητών συλλογικά ολοκλήρωσε την πιο πλήρη και συστηματική έρευνα ταυτοποίησης για την αιτιολογία του κορωνοϊού και τα αποτελέσματά της έθεσαν σημαντικά θεμέλια και μία τεχνολογική πλατφόρμα για την έρευνα που ακολούθησε για την προέλευση, την επιδημιολογία και τους παθογόνους μηχανισμούς της COVID-19», αναφέρει η περιγραφή της υποψηφιότητας.
Η Ακαδημία Επιστημών της Κίνας επισήμανε ότι η δουλειά του Ινστιτούτου ήταν κρίσιμη στην πρόληψη και τον έλεγχο της πανδημίας στη χώρα. 

H Σι Ζενγκλί, γνωστή ως η «γυναίκα νυχτερίδα» από τις σπουδές της πάνω στο συγκεκριμένο ζώο, που θεωρήθηκε ως η πηγή της μετάδοσης του κορωνοϊού στους ανθρώπους, έλαβε επίσης ειδικό έπαινο από την επιτροπή των επιστημόνων και των εγκαταστάσεων έρευνας για τις υποψηφιότητες.

Οι ισχυρισμοί των ΗΠΑ για ανθρώπινη προέλευση του ιού

Η Ζενγκλί και το Ινστιτούτο της Γουχάν, όπου εργάζεται, κατηγορήθηκε το 2020 από αξιωματούχους της κυβέρνησης Trump για την εμπλοκή τους σε πειράματα με τον κορωνοϊό, τα οποία είχαν ως αποτέλεσμα την -κατά λάθος- διαρροή του.
Οι ισχυρισμοί απορρίφθηκαν εκείνη την περίοδο σε μεγάλο βαθμό, ως θεωρίες συνωμοσίας από επαγγελματίες γιατρούς και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.
Ο ΠΟΥ μάλιστα, έστειλε αποστολή ειδικών στη Γουχάν, το μέρος που θεωρήθηκε «ύποπτο» για τη «γέννηση» της πανδημίας, η οποία έβγαλε ως συμπέρασμα ότι ήταν εξαιρετικά απίθανο να προήλθε ο ιός από τον άνθρωπο.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης