Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ - ELFA: Αυξήθηκαν κατά 20% στα 8,1 δισ. δολάρια οι χορηγήσεις στις επιχειρήσεις το Μάιο

ΗΠΑ - ELFA: Αυξήθηκαν κατά 20% στα 8,1 δισ. δολάρια οι χορηγήσεις στις επιχειρήσεις το Μάιο

Οι εγκρίσεις για πίστωση αυξήθηκαν στο 77,4% τον Μάιο από 76,3% τον Απρίλιο

Σχετικά Άρθρα

Κατά 20% σε ετήσια βάση αυξήθηκε ο εταιρικός δανεισμός στις ΗΠΑ, στα 8,1 δισ. δολάρια, κεφάλαια τα οποία προορίζονται κατά κύριο λόγο επενδύσεις, όπως αναφέρει η Equipment Leasing and Finance Association (ELFA), καθώς η επιτάχυνση των εμβολιασμών και η σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων ενίσχυσε τη ζήτηση σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters την Τρίτη 22 Ιονίου 2021.
Μπορεί σε ετήσια βάση ο Μάιος να είναι ο δεύτερος διαδοχικός μήνας κατά τον οποίο σημειώθηκε διψήφια αύξηση στον δανεισμό, ωστόσο σε μηνιαία βάση παρουσίασε πτώση της τάξεως του 17%.

Εφοδιαστική αλυσίδα

«Ενώ η συνολική απόδοση του κλάδου είναι σχετικά ισχυρή κατά το α΄ εξάμηνο του τρέχοντος έτους, η ακόμη πιο ισχυρή ζήτηση για χρηματοδότηση περιορίζεται από τις ελλείψεις στην εφοδιαστική αλυσίδα σε αρκετούς οικονομικούς υποκλάδους», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ELFA, Ράλφ Πέτα.
Πιστώσεις
Η έρευνα βασίζεται στα μέλη της ένωσης, συμπεριλαμβανομένων των Bank of America, CIT και των χρηματοοικονομικών θυγατρικών ή μονάδων των Caterpillar, Dell, Siemens, Canon και Volvo.
Η ELFA η οποία ερευνά την οικονομική δραστηριότητα για τον κλάδο χρηματοδότησης αξίας σχεδόν 1 τρισεκατομμυρίου δολαρίων, ανέφερε επίσης ότι οι εγκρίσεις για πίστωση αυξήθηκαν στο 77,4% τον Μάιο από 76,3% τον Απρίλιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης