Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Το 90% των νέων κρουσμάτων Covid-19 στη Μόσχα σχετίζεται με τη μετάλλαξη Δέλτα

Ρωσία: Το 90% των νέων κρουσμάτων Covid-19 στη Μόσχα σχετίζεται με τη μετάλλαξη Δέλτα

Συναγερμός στις ρωσικές αρχές για την ισχυρή νοσηρότητα στους ασθενείς και για τον τεράστιο αριθμό των νέων που νοσούν

Το 90% των νέων κρουσμάτων που έχουν μολυνθεί από την Covid-19 στη Μόσχα σχετίζεται με την ινδική μετάλλαξη του κορωνοϊού, την Δέλτα του ιού, δήλωσε σήμερα ο δήμαρχος της Μόσχας Sergey Sobyanin, σύμφωνα με δημοσίευμα του ΑΠΕ, την Τετάρτη 23 Ιουνίου 2021.

Η εξάπλωση

Ο δήμαρχος της Μόσχας δήλωσε ότι «η διείσδυση αυτής (της ινδικής) μετάλλαξης του κορονοϊού άρχισε τον Απρίλιο, συνέχισε να εξαπλώνεται τον Μάιο και κορυφώθηκε τώρα σε μαζική κλίμακα».
«Αυτό εξηγεί πολλά πράγματα, τον τεράστιο αριθμό του ποσοστού των νέων ανθρώπων, οι οποίοι νοσούν, το ότι το 20-30% των ανθρώπων που νοσούν πολύ βαριά, βρίσκονται στην εντατική, την άυξηση των θανάτων, κτλ», σημείωσε.

Δύσκολη κατάσταση

Ο δήμαρχος της Μόσχας απέφυγε να κάνει τις οποιεσδήποτε προβλέψεις, λέγοντας ότι «κατά την άποψη μου η κατάσταση θα είναι δύσκολη, γενικά ούτε πρέπει να χαλαρώσουμε, ούτε να κάνουμε τις οποίες αισιόδοξες προγνώσεις».
Ο Sobyanin δήλωσε ότι το σύστημα υγείας λειτουργεί «στα όρια του μετά την έξαρση των νέων κρουσμάτων, εξαιτίας της οποίας επιβλήθηκαν πιο αυστηροί περιορισμοί στη ρωσική πρωτεύουσα με τους 13 εκατομμύρια κατοίκους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης