Τελευταία Νέα
Διεθνή

Rama για την ένταξη της Αλβανίας και των Σκοπίων στην ΕΕ: Περιμένοντας τον Γκοντό

Rama για την ένταξη της Αλβανίας και των Σκοπίων στην ΕΕ: Περιμένοντας τον Γκοντό
Ο Rama παρομοίασε τον εαυτό του και τον Zaev με αναγνώστες του έργου του Ιρλανδού συγγραφέα Samuel Becket

Ο Αλβανός πρωθυπουργός Edi Rama συνέκρινε σήμερα τις προσπάθειες της χώρας του και των ΣκοπίωνΒόρειας Μακεδονίας να ενταχθούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση με το σουρεαλιστικό έργο του Samuel Becket «Περιμένοντας τον Γκοντό».
Στο χθεσινό Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ η Βουλγαρία άσκησε βέτο στην έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με τις δύο βαλκανικές χώρες.
«Αυτή είναι μια μεγάλη απογοήτευση και τεράστια αποτυχία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ένα κακό μήνυμα για ολόκληρη την περιοχή», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, Zoran Zaev, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μαζί με τον Rama σε ένα οικονομικό φόρουμ στην πρωτεύουσα Σκόπια.
Ο Rama παρομοίασε τον εαυτό του και τον Zaev με αναγνώστες του έργου του Ιρλανδού συγγραφέα Samuel Becket "Περιμένοντας τον Γκοντό", στο οποίο δύο χαρακτήρες περιμένουν έναν τρίτο χαρακτήρα που δεν φθάνει ποτέ.
«Αλλά σε αντίθεση με τους χαρακτήρες του Samuel Becket... δεν περιμένουμε στην πραγματικότητα, προχωράμε, πιέζουμε και πιέζουμε... για να κάνουμε τη ζωή των πολιτών μας και τη ζωή των χωρών μας καλύτερη», είπε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης