Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακά κέρδη για το χρυσό - Διαμορφώθηκε στα 1.778,1 δολ/ουγγιά

tags :
Οριακά κέρδη για το χρυσό - Διαμορφώθηκε στα 1.778,1 δολ/ουγγιά

Οριακά κέρδη για το χρυσό

Με κέρδη έκλεισε σήμερα 23/6 ο χρυσός καθώς το πολύτιμο μέταλλο βρήκε στήριξη στην αποδυνάμωση του αμερικανικού δολαρίου από τα υψηλά δύο μηνών που σημείωσε τις προηγούμενες ημέρες.
Ο χρυσός βρίσκεται σε αναζήτηση κατεύθυνσης καθώς οι επενδυτές προσπαθούν να αξιολογήσουν τις προθέσεις της Federal Reserve εν μέσω ενός ράλι του πληθωρισμού τος τελευταίους μήνες.
Ο πρόεδρος της κεντρικής τράπεζας, J. Powell δήλωσε ότι η Fed δεν θα αυξήσει προληπτικά τα επιτόκια της "επειδή φοβόμαστε την ενδεχόμενη εμφάνιση του πληθωρισμού", αλλά θα περιμένει να δει συγκεκριμένες αποδείξεις.
Ωστόσο, άλλα στελέχη της Fed, όπως ο Raphael Bostic της Atlanta Federal Reserve Bank και ο James Bullard της St. Louis Fed εμφανίζονται περισσότερο επιφυλακτικοί, περιμένοντας μια αύξηση των επιτοκίων το επόμενο έτος προκειμένου η κεντρική τράπεζα να αντιμετωπίσει τον πληθωρισμό.
Σε αυτό το κλίμα, το συμβόλαιο του χρυσού παραδόσεως Αυγούστου σημείωσε άνοδο + 0,1% στα 1.778,1 δολ. ανά ουγγιά, έχοντας σκαρφαλώσει μέχρι τα 1.795,60 δολ. στα υψηλά της ημέρας.
Αυτό είναι το υψηλότερο κλείσιμο από τις 16 Ιουνίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης