Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα ιστορικά υψηλά στη Wall Street, ξεθώριασε η ανησυχία για τη Fed - Ο Dow +1%

Νέα ιστορικά υψηλά στη Wall Street, ξεθώριασε η ανησυχία για τη Fed - Ο Dow +1%
Σε νέα υψηλά ενισχύθηκαν οι δείκτες της Wall Street
Σχετικά Άρθρα

Νέα ιστορικά υψηλά σημείωσαν οι δείκτες της Wall Street, καθώς, από ό,τι φαίνεται, ξεθωριάζει η ανησυχία για τις επόμενες κινήσεις της Federal Reserve σε συνάρτηση με τον πληθωρισμό.
Σε αυτό το κλίμα, αισιοδοξία φαίνεται να γεννά η διαφαινόμενη συμφωνία μεταξύ του Λευκού Οίκου και της Γερουσίας για το νέο πακέτο Biden για τη στήριξη της αμερικανικής οικονομίας, το οποίο, όμως, αναμένεται να είναι μικρότερο από τα 1,9 τρισεκ. δολ. που είχε προαναγγείλει και επιδιώξει ο Αμερικανός πρόεδρος, με το όλο ποσό να «κατεβαίνει» στο 1 τρισεκ. δολ.
Ωστόσο, ακόμα και σε αυτό το ύψος, οι αναλυτές παραμένουν απαισιόδοξοι, με την Goldman Sachs να επισημαίνει πως ούτε αυτή η πρόταση θα συγκεντρώσει τους απαιτούμενους 60 γερουσιαστές για να πάρει το πράσινο φως. 
Kατά τ' άλλα, οι κεντρικοί τραπεζίτες της Fed Βullard (St Louis) και Kaplan (Dallas) επιμένουν σε αυστηρότερη νομισματική πολιτική, καθώς, όπως υποστηρίζουν, ο πληθωρισμός ενδεχομένως να ενισχυθεί από την υπερθέρμανση της οικονομικής δραστηριότητας. 
«Οι φορείς χάραξης πολιτικής θα πρέπει να εξετάσουν τους νέους κινδύνους τους επόμενους μήνες και τρίμηνα» προσθέτουν
Σε κάθε περίπτωση, όπως φαίνεται, οι αγορές φαίνεται να αναπροσαρμόζονται μετά το selloff της προηγούμενης εβδομάδας 13-17 Ιουνίου, με τον δείκτη S&P 500 να ακολουθεί τον τεχνολογικό Nasdaq σε νέα ιστορικά υψηλά.
Στο επίκεντρο της προσοχής βρίσκονται πάντα τα τελευταία στοιχεία από την αγορά εργασίας, η οποία αποτελεί κρίσιμο παράγοντα στην αξιολόγηση που διενεργεί η Federal Reserve για τις αποφάσεις νομισματικής πολιτικής, καθώς επίσης και η δεύτερη μέτρηση του υπουργείου Εμπορίου των ΗΠΑ, που επιβεβαίωσε ότι η αμερικανική οικονομία αναπτύχθηκε το α' τρίμηνο του έτους με ρυθμό 6,4%.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε 0,95% στις 34.196 μονάδες.
Ο δείκτης - βαρόμετρο S&P 500 «έκλεισε» στο +0,59% στις 4.266 μονάδες
Ο δείκτης Nasdaq σημείωσε άνοδο 0,7% στις 14.369.
 Ο VIX - γνωστός και ως δείκτης φόβου - υποχωρεί στις 16 μονάδες.

Κατά 6,4% αναπτύχθηκε το ΑΕΠ των ΗΠΑ στο α' 3μηνο του 2021

Κατά 6,4% αναπτύχθηκε το ΑΕΠ των ΗΠΑ στο α' 3μηνο του 2021, σύμφωνα με τα αναθεωρημένα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η αμερικανική κυβέρνηση.
Υπενθυμίζεται εδώ ότι και στην πρώτη ανάγνωση το ποσοστό ανάπτυξης ήταν 6,4%.
Πρόκειται για το δεύτερο μεγαλύτερο ποσοστό ανάπτυξης τριμήνου από το γ' τρίμηνο του 2003.
Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε έρευνα του Reuters ανέμεναν ελαφρώς καλύτερη μέτρηση (στο 6,7%), ενώ υπενθυμίζεται πως για το δ' τρίμηνο του 2020 το αμερικανικό ΑΕΠ είχε αναπτυχθεί 4,3%.

ΗΠΑ: Πάνω από 410.000 οι νέες αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας

Σε υψηλά επίπεδα κυμαίνονται οι αιτήσεις για νέα επιδόματα ανεργίας στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.
Συγκεκριμένα, οι αιτήσεις ανήλθαν σε 411.000 για την εβδομάδα που έληξε στις 19 Ιουνίου, καταγράφοντας μια ελαφρά μείωση από το προηγούμενο σύνολο των 418.000 και χειρότερα από ό, τι αναμένονταν βάσει των εκτιμήσεων για 380.000 των οικονομολόγων, ανέφερε το Υπουργείο Εργασίας την Πέμπτη 24/5.
Οι συνεχιζόμενες αξιώσεις βελτιώθηκαν καθώς μειώθηκαν στα 3,39 εκατομμύρια- ο χαμηλότερος αριθμός προ κορωνοϊού.
Συνολικά, 14.845 εκατομμύρια Αμερικανοί επωφελούνται από κάποιου είδους παροχής.
Ήπια άνοδο σημειώνουν οι τιμές του πετρελαίου.
Η τιμή του αμερικανικού αργού διαπραγματεύεται στα 73,30 δολ. το βαρέλι με άνοδο 0,3% , ενώ η τιμή του brent κατέγραψε κέρδη 0,4% στα 74,81 δολ. το βαρέλι.
Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο υποχωρεί έναντι του ευρώ και του γεν, ενώ ενισχύεται έναντι της βρετανικής λίρας.
Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,194 δολ./ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης