Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Προς την «πράσινη λίστα» Μάλτα και Ίμπιζα, προβληματισμός για τη μετάλλαξη Δέλτα

Βρετανία: Προς την «πράσινη λίστα» Μάλτα και Ίμπιζα, προβληματισμός για τη μετάλλαξη Δέλτα
Η ανανέωση της σχετικής βρετανικής «πράσινης λίστας» θα γίνει την Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021
Σχετικά Άρθρα

Την προσθήκη των Βαλεαρίδων Νήσοι Νήσων της Ισπανίας και της Μάλτας στην «πράσινη λίστα» με τους προορισμούς στους οποίους οι Βρετανοί τουρίστες μπορούν να ταξιδέψουν χωρίς καραντίνα, φημολογείται ότι θα ανακοινώσει σήμερα η βρετανική κυβέρνηση, σύμφωνα με δημοσιεύματα των βρετανικών ΜΜΕ, την Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021.

Διπλή δόση

Την ίδια στιγμή, η πληροφορία των τελευταίων ημερών που ήθελε τη Βρετανία να επιτρέπει σε όσους είναι πλήρως εμβολιασμένοι να ταξιδεύουν ελεύθερα, χωρίς καραντίνα, επιβεβαιώνεται πλέον και από τον ίδιο τον Boris Johnson.
«Η πραγματική ευκαιρία την οποία όλοι έχουμε τώρα είναι να ανοίξουμε τα ταξίδια μέσω της διπλής δόσης του εμβολίου», είπε ο Βρετανός πρωθυπουργός.
Όμως το μέτρο δεν αναμένεται να ισχύσει παρά τον Αύγουστο.

Ο «φωτεινός σηματοδότης»

Έως τότε, σε ισχύ παραμένει το αμφιλεγόμενο σύστημα του «φωτεινού σηματοδότη», που χωρίζει τους προορισμούς σε πράσινους, πορτοκαλί και κόκκινους.
Η Ελλάδα, όπως και οι περισσότεροι προορισμοί, βρίσκεται στην πορτοκαλί λίστα.
Η βρετανική κυβέρνηση αποθαρρύνει τον τουρισμό στις πορτοκαλί χώρες και επιβάλει 10ήμερη κατ΄ οίκον καραντίνα σε όσους επιστρέφουν από αυτές,

Οι προσθήκες

Η αναθεώρηση των λιστών, που πρόκειται να γίνει σήμερα, εκτιμάται ότι θα οδηγήσει στην προσθήκη της Μάλτας, της Ίμπιζα, της Μαγιόρκα, της Μινόρκα και της Φορμεντέρα, στην πράσινη λίστα, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν οι βρετανικές ιστοσελίδες.

Μετάλλαξη Δέλτα

Όμως, ενώ οι Βρετανοί ανυπομονούν για τις καλοκαιρινές τους διακοπές σε όσους προορισμούς θα τους επιτρέψει η κυβέρνησή τους, η κατάσταση περιπλέκεται από την εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Η Angela Merkel δήλωσε χθες ότι όλες οι χώρες της Ε.Ε. θα πρέπει να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Γερμανίας, η οποία απαιτεί σε όσους ταξιδεύουν από τη Βρετανία να μπουν σε καραντίνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης