Τελευταία Νέα
Διεθνή

Iταλία: Ο Grillo ναρκοθετεί τα σχέδια του Conte για νέο Κίνημα Πέντε Αστέρων

Iταλία: Ο Grillo ναρκοθετεί τα σχέδια του Conte για νέο Κίνημα Πέντε Αστέρων

Πιθανολογείται από τα ιταλικά ΜΜΕ ότι τουλάχιστον είκοσι βουλευτές και γερουσιαστές να εγκαταλείψουν το Κίνημα

Σχετικά Άρθρα

Σε ανοικτή ρήξη με τον Ιταλό πρώην πρωθυπουργό Giuseppe Conte έχει έρθει ο ιδρυτής του Κινήματος Πέντε Αστέρων Beppe Grillo, σύμφωνα με αναφορές των ιταλικών ΜΜΕ, όπως μεταδίδει το Reuters την Παρασκευή 25 Ιουνίου 2021.
Με τον άνθρωπο, δηλαδή, που έπρεπε να αναλάβει την ηγεσία των «πεντάστερων» και να αυξήσει τα ποσοστά τους στην πρόθεση ψήφου.

Αντιδράσεις

Ενώ όλοι περίμεναν, τις ημέρες αυτές, την επίσημη «στέψη» του Conte ως νέου πολιτικού αρχηγού του κινήματος, Grillo θέλησε να συναντήσει βουλευτές και γερουσιαστές των Πέντε Αστέρων, για να υπογραμμίσει ότι τα σχέδια του Conte απέχουν από την δική του προσέγγιση και ότι ο ίδιος δεν επιθυμεί την επικράτηση της «παραδοσιακής φόρμουλας των κομμάτων του περασμένου αιώνα».
Όπως υπογραμμίζει ο Τύπος, μάλιστα, ο Grillo φέρεται χρησιμοποίησε αρκετά αθυρόστομες εκφράσεις, όπως έχει κάνει και στο παρελθόν ενώ ο Conte διεμήνυσε ότι δεν είναι αχυράνθρωπος κανενός.

Το ναυάγιο

Κατά συνέπεια, όπως όλα δείχνουν, η συμπόρευση του Conte με τους «πεντάστερους» μπορεί να ναυαγήσει πριν ακόμη ξεκινήσει.
Τις ώρες αυτές βρίσκονται σε εξέλιξη κάποιες προσπάθειες διαμεσολάβησης, αλλά αν ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός δεν εξασφαλίσει ευρεία ελευθερία κινήσεων, είναι ουσιαστικά αδύνατον να δεχθεί να συνεχίσει την πολιτική αυτή εμπειρία.
Το κλίμα αυτό αβεβαιότητας, είναι πιθανό να ωθήσει τουλάχιστο είκοσι βουλευτές και γερουσιαστές να εγκαταλείψουν το Κίνημα, λόγω και του ότι θεωρούν πως δεν πρόκειται να είναι υποψήφιοι, στις επόμενες βουλευτικές εκλογές.

Ρήξη

Θα πρέπει να διαπιστωθεί, αν η ρήξη αυτή φτάσει στην τελευταία της πράξη, ποιες θα είναι οι επιπτώσεις επί των εσωτερικών ισορροπιών της κυβέρνηση Draghi, και ποια στάση θα κρατήσει ο νυν υπουργός Εξωτερικών και πρώην πολιτικός αρχηγός των Πέντε Αστέρων, Luigi Di Maio.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης