Τελευταία Νέα
Διεθνή

Χρυσός: Εβδομαδιαία κέρδη, 0,5% στα 1.777,80 δολάρια ανά ουγγιά καθώς τα στοιχεία από ΗΠΑ δεν φόβισαν τις αγορές

Χρυσός: Εβδομαδιαία κέρδη, 0,5% στα 1.777,80 δολάρια ανά ουγγιά καθώς τα στοιχεία από ΗΠΑ δεν φόβισαν τις αγορές
Ο χρυσός είχε την πρώτη εβδομαδιαία άνοδό του από τον Μάιο, καθώς οι επενδυτές αφομοίωσαν τα στοιχεία για τις τιμές καταναλωτή τον Μάιο στις ΗΠΑ, που αυξήθηκαν με τον ταχύτερο ετήσιο ρυθμό από το 2008
Σχετικά Άρθρα

Ήπια κέρδη κατέγραψε η τιμή του χρυσού καθώς εκμεταλλεύθηκε την πτώση του δολαρίου ΗΠΑ εντός της εβδομάδας, καθώς οι επενδυτές δεν τρομοκρατήθηκαν από τα στοιχεία για τις πληθωριστικές πιέσεις στις ΗΠΑ και τις καταναλωτικές δαπάνες, σύμφωνα με την ανάλυση του Market Watch την Παρασκευή 25 Ιουνίου 2021
Οι τιμές του πολύτιμου μετάλλου σημείωσαν κέρδη στο 5νθήμερο, ύστερα από τρεις συνεχόμενες εβδομάδες πτώσης.

Τα μηνύματα από Fed

«Ήταν μια ασταθής εβδομάδα για το πολύτιμο μέταλλο λόγω των αντικρουόμενων μηνυμάτων από τους αξιωματούχους Fed των ΗΠΑ για τις προοπτικές των πληθωριστικών πιέσεων», δήλωσε  ο Lukman Otunuga, ανώτερος αναλυτής στην FXTM.
Παρ' όλα αυτά, ο χρυσός είδε «την πρώτη εβδομαδιαία άνοδό του από τον Μάιο, καθώς οι επενδυτές αφομοίωσαν τα τελευταία στοιχεία για τις τιμές καταναλωτή τον Μάιο στις ΗΠΑ, που αυξήθηκαν με τον ταχύτερο ετήσιο ρυθμό από το 2008.

Άνοδος τιμών

Ο δείκτης τιμών δαπανών προσωπικής κατανάλωσης, ο προτιμώμενος δείκτης της Federal Reserve για την εξέταση της εξέλιξης του Δείκτη Τιμών καταναλωτή, ενισχύθηκε κατά 0,4% το Μάιο, καταγράφοντας αύξηση για τρίτο διαδοχικό μήνα, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν σήμερα.
Οι οικονομολόγοι σε έρευνα των Dow Jones και The Wall Street Journal προέβλεπαν αύξηση 0,5%.
«Τα στοιχεία αυτά μπορεί να κατευνάσουν τις ανησυχίες σχετικά με τη στάση της Fed να αυξήσει τα επιτόκια νωρίτερα από το αναμενόμενο», υπογράμμισε ο Otunuga.

Βασιλεία ΙΙΙ

Παράλληλα, οι επενδυτές έχουν στρέψει την προσοχή τους στους νέους κανόνες της Βασιλεία ΙΙΙ που τίθενται σε ισχύ τη Δευτέρα για τις ευρωπαϊκές τράπεζες, και οι οποίοι ενδέχεται να ταρακουνήσουν την αγορά του πολύτιμου μετάλλου.
Η συμφωνία για τις ευρωπαϊκές τραπεζικές κεφαλαιακές απαιτήσεις είναι "θετική για τον χρυσό, αλλά μόνο για τον φυσικό χρυσό", δήλωσε ο Jeff Wright, επικεφαλής επενδύσεων της Wolfpack Capital.
Ο φυσικός χρυσός θα γίνει ένα asset χωρίς κίνδυνο «Kατηγορίας 1» που "σημαίνει ότι έχει το υψηλότερο επίπεδο ρευστότητας, είναι στο ίδιο επίπεδο με τα μετρητά".

Δολάριο

Στο μεταξύ, το αμερικανικό δολάριο υποχώρησε κατά 0,4% στην εβδομάδα, σύμφωνα με τον δείκτη ICE U.S. Dollar, ενώ η απόδοση του 10ετούς κρατικού ομολόγου των ΗΠΑ κυμάνθηκε γύρω στο 1,5% την Παρασκευή από 1,486% την Πέμπτη (24/6).


Συμβόλαια

Σε αυτό το κλίμα, ο χρυσός παραδόσεως Αυγούστου πρόσθεσε 1,10 δολάρια ή σχεδόν 0,1%, για να διαμορφωθεί η τιμή του στα 1.777,80 δολάρια ανά ουγγιά.
Στην εβδομάδα το πολύτιμο μέταλλο σημείωσε κέρδη 0,5%, μετά από τρεις διαδοχικές εβδομάδες με απώλειες.
Στα υπόλοιπα μέταλλα, το ασήμι παραδόσεως Ιουλίου πρόσθεσε 4 σεντς ή 0,1% στα 26,09 δολάρια ανά ουγγιά, ολοκληρώνοντας κατά σχεδόν 0,5% υψηλότερα για την εβδομάδα.
\Ο χαλκός παραδόσεως Ιουλίου υποχώρησε λιγότερο από 0,1% στα 4,29 δολάρια ανά λίβρα, σημειώνοντας άνοδο άνω του 3% στην εβδομάδα.
Το συμβόλαιο παραδόσεως Ιουλίου για την πλατίνα πρόσθεσε 0,9% στα 1.103,60 δολάρια ανά ουγγιά, σημειώνοντας άνοδο περίπου 6% στην εβδομάδα, ενώ το παλλάδιο παραδόσεως Σεπτεμβρίου έχασε σχεδόν 0,3% στα 2.637,20 δολάρια ανά ουγγιά, ωστόσο ενισχύθηκε κατά 6,8% στην εβδομάδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης