Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στοχοποιείται η Pfizer για μυοκαρδίτιδες - Οι αμερικανικές αρχές ερευνούν τον θάνατο παιδιού 13 χρονών μετά τον εμβολιασμό

Στοχοποιείται η Pfizer για μυοκαρδίτιδες - Οι αμερικανικές αρχές ερευνούν τον θάνατο παιδιού 13 χρονών μετά τον εμβολιασμό
Με βάση πηγές σε ΗΠΑ και Ισραήλ τα εμβόλια της Pfizer συνδέονται με πλήθος περιπτώσεων καρδιακής φλεγμονής
Σχετικά Άρθρα

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) διερευνούν το θάνατο ενός 13χρονου αγοριού από το Μίτσιγκαν , αφού εμβολιάστηκε COVID -19 εμφάνισε παρενέργειες που τον οδήγησαν στον θάνατο σύμφωνα με αξιωματούχους υγείας στο Μίσιγκαν.
Το υπουργείο Υγείας της Κομητείας Saginaw δήλωσε ότι οι αξιωματούχοι υγείας ειδοποιήθηκαν για το θάνατο του εφήβου στις 17 Ιουνίου, ο οποίος συνέβη περίπου τρεις ημέρες αφότου ο έφηβος - ο οποίος δεν ταυτοποιήθηκε - έλαβε τη δεύτερη δόση ενός εμβολίου COVID-19.
«Η απώλεια ζωής σε έναν έφηβο για οποιονδήποτε λόγο είναι θλιβερή.
Δεν είναι σαφές εάν ο έφηβος είχε υποκείμενα νοσήματα ή σε τι κατάσταση ήταν η υγεία του.
Επίσης, δεν είναι σαφές εάν ο έφηβος υπέφερε από σπάνιες καταστάσεις φλεγμονής της καρδιάς γνωστές ως μυοκαρδίτιδα ή περικαρδίτιδα, τις οποίες το CDC έχει αναφέρει ότι έχουν συνδεθεί με εμβόλια COVID-19.
Οι υπάλληλοι υγείας της κομητείας επίσης δεν ανέφεραν τι εμβόλιο χρησιμοποίησε ο έφηβος, σημειώνοντας μόνο ότι έλαβε δύο δόσεις.
Τα μόνα δύο δόσεων COVID-19 εμβόλια εγκεκριμένα για χρήση στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι της Pfizer και της Moderna.
Αξιωματούχοι δήλωσαν ότι το CDC επιβεβαίωσε ότι διερευνά τον θάνατο και διερευνά εάν ο θάνατος συνδέεται με τον εμβολιασμό. «Η έρευνα σχετικά με το αν υπάρχει συσχέτιση μεταξύ του θανάτου και ο εμβολιασμός του είναι πλέον σε ομοσπονδιακό επίπεδο από το CDC» ανέφεραν πηγές στο Fox News.
«Εν τω μεταξύ, το τμήμα υγείας του Μίσιγκαν συνεχίζει να ενθαρρύνει τις οικογένειες να μιλούν με τους γιατρούς τους για να σταθμίσουν τους κινδύνους και τα οφέλη του εμβολιασμού».
Ο θάνατος του εφήβου αναφέρθηκε στο Vaccine Adverse Event Reporting System (VAERS), ένα σύστημα αναφοράς που διευθύνεται από το CDC και την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), για περαιτέρω έρευνα.

Έχουν παρατηρηθεί 1200 περιπτώσεις καρδιακής φλεγμονής

Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα , μια επιτροπή του CDC στις ΗΠΑ είπε ότι περισσότερες από 1.200 περιπτώσεις καρδιακής φλεγμονής σε εφήβους και νεαρούς ενήλικες αναφέρθηκαν μετά τη χορήγηση των εμβολίων της Pfizer και της Moderna.
Μετά από ανασκόπηση των ενημερώσεων στο σύστημα VAERS, το CDC ανακάλυψε ότι 827 αναφορές αφορούσαν μυοκαρδίτιδα ή περικαρδίτιδα μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου, ενώ 267 άτομα ανέφεραν καρδιακά προβλήματα μετά την πρώτη δόση.
Η πλειοψηφία των περιπτώσεων μυοκαρδίτιδας, σύμφωνα με το CDC, συσχετίστηκαν με τα εμβόλια της Pfizer.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι υπόλοιπες περιπτώσεις προκλήθηκαν από τα εμβόλια της Moderna.

Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ: Να αναγράφεται στα εμβόλια τύπου mRNA οι ανεπιθύμητες παρενέργειες

Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ η FDA ανακοίνωσε ότι πρέπει να αναγράφεται στα εμβόλια τύπου mRNA η προειδοποίηση για εκδήλωση ανεπιθύμητης παρενέργειας όπως της φλεγμονής της καρδιάς.
Οι αρχές υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει αλλαγή στην πολιτική εμβολίων, αλλά οι κίνδυνοι πρέπει να καταγραφούν για λόγους διαφάνειας.
Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) ανέφερε στις 23 Ιουνίου 2021 ότι θα προσθέσει μια προειδοποίηση για καρδιακή φλεγμονή στο ενημερωτικό δελτίο για τα εμβόλια Pfizer και Moderna mRNA για τον COVID-19 που χορηγούνται σε ασθενείς πριν από τον εμβολιασμό.
Σε συνεδρίαση της Συμβουλευτικής Επιτροπής των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), ο Δρ Doran Fink, αναπληρωτής διευθυντής του τμήματος εμβολίων της FDA, δήλωσε στην επιτροπή ότι η FDA θα «προχωρήσει γρήγορα για να ενημερώσει τα ενημερωτικά δελτία για να διασφαλιστεί η διαφάνεια γύρω από τους εντοπισμένους κινδύνους, ανεξάρτητα από το πόσο σπάνιοι είναι».
«Συμφωνούμε ότι, βάσει των διαθέσιμων δεδομένων, μια προειδοποιητική δήλωση στα ενημερωτικά δελτία τόσο για τους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης όσο και για τους εμβολιασμένους ή δυνητικά εμβολιασμένους θα ήταν δικαιολογημένη σε αυτήν την περίπτωση».
Ο Fink πρόσθεσε ότι οι προειδοποιήσεις «πιθανότατα θα περιλαμβάνουν πληροφορίες που δηλώνουν ότι αυτά τα συμβάντα έχουν συμβεί σε ορισμένους εμβολιασμένους, ιδιαίτερα μετά τη δόση δύο εμβολίων mRNA, ότι τα συμπτώματα εμφανίζονταν ήταν συνήθως αρκετές ημέρες έως μια εβδομάδα μετά τον εμβολιασμό».
Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν πόνο στο στήθος και δύσπνοια.

Τα ευρήματα


Σε συνεδρίαση της Συμβουλευτικής Επιτροπής των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων εξετάστηκαν τα τελευταία δεδομένα σχετικά με περιστατικά μυοκαρδίτιδας και περικαρδίτιδας μετά από εμβολιασμό mRNA σε εφήβους και νεότερους ενήλικες κάτω των 29 ετών, ιδιαίτερα μετά από την δεύτερη δόση.
Η πλειονότητα των περιπτώσεων φλεγμονής της καρδιάς έχει επίσης αναφερθεί σε άνδρες ασθενείς.
Ένα μέλος της ομάδας ανέφερε ότι υπήρχε «πιθανή συσχέτιση της μυοκαρδίτιδας με τον εμβολιασμό mRNA σε εφήβους και νεαρούς ενήλικες».
Ο Δρ Mathew Oster, καρδιολόγος στην παιδική υγειονομική περίθαλψη της Ατλάντα, είπε επίσης «φαίνεται ότι τα εμβόλια mRNA μπορεί να προκαλέσουν μυοκαρδίτιδα».
Ο Δρ Tom Shimabukuro, αξιωματούχος του CDC, στη συμβουλευτική επιτροπή εμβολίων του οργανισμού, δήλωσε ότι τα ποσοστά περιπτώσεων που καταγράφηκαν στο σύστημα αναφοράς είναι υψηλότερα από τα αναμενόμενα σε νεαρούς άνδρες.

Τι είναι αυτές οι φλεγμονές
;

Η μυοκαρδίτιδα είναι φλεγμονή του καρδιακού μυός, ενώ η περικαρδίτιδα είναι φλεγμονή του ιστού που μοιάζει με σάκο που περιβάλλει την καρδιά.
Η φλεγμονή μπορεί επίσης να συμβεί λόγω μόλυνσης από τον ιό που προκαλεί την ασθένεια COVID-19.
Μέχρι στιγμής, κανείς δεν πέθανε από φλεγμονή μετά τον εμβολιασμό, αν και πολλοί έχουν νοσηλευτεί .
Ωστόσο, οι υψηλότερες από το αναμενόμενο αναφορές καρδιακής φλεγμονής σε εφήβους και νεαρούς μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου mRNA ώθησαν το CDC να διερευνήσει περαιτέρω το ζήτημα.
Από τις 11 Ιουνίου, περισσότερες από 1.200 περιπτώσεις μυοκαρδίτιδας ή περικαρδίτιδας μετά το εμβόλιο αναφέρθηκαν στις ομοσπονδιακές υγειονομικές αρχές μεταξύ περισσότερων από 300 εκατομμυρίων δόσεων εμβολίου mRNA που χορηγήθηκαν.
Οι περισσότερες από τις περιπτώσεις αναφέρθηκαν μετά τη λήψη των εμβολίων Pfizer-BioNTech.
Ορισμένα έχουν αναφερθεί από ασθενείς που έλαβαν το εμβόλιο Moderna.
Το εμβόλιο Pfizer-BioNTech έχει εγκριθεί για παιδιά από 12 ετών, ενώ το Moderna για ενήλικες 18 ετών και άνω.
Παρά την «πιθανή συσχέτιση» της καρδιακής φλεγμονής και των εμβολίων mRNA, η συμβουλευτική επιτροπή εμβολίων λέει ότι ο κίνδυνος μυοκαρδίτιδας ή περικαρδίτιδας σε εφήβους και νεότερους ενήλικες μετά τον εμβολιασμό με εμβόλιο mRNA δεν απομειώνει τα οφέλη του εμβολίου.
Η ομάδα ανέφερε ότι η τρέχουσα πολιτική εμβολίων δεν θα αλλάξει, αλλά οι κίνδυνοι καρδιακής φλεγμονής θα πρέπει να γνωστοποιούνται στους ασθενείς.

Η συμβουλευτική επιτροπή σχεδιάζει να διατυπώσει τέσσερις συστάσεις:


1) Για άτομα που είχαν περικαρδίτιδα πριν από το πρώτο εμβόλιο mRNA, μπορεί να «λάβουν οποιοδήποτε εμβόλιο COVID-19 εγκεκριμένο από την FDA».
2) Για άτομα που αναπτύσσουν περικαρδίτιδα μετά την πρώτη λήψη του mRNA, μπορούν να πάρουν τη δεύτερη δόση «μετά την επίλυση των συμπτωμάτων».
3) Για άτομα με μυοκαρδίτιδα πριν από το πρώτο εμβόλιο COVID-19, μπορούν να προχωρήσουν και να εμβολιαστούν εάν η «καρδιά τους έχει αναρρώσει».
4) Για άτομα που εμφάνισαν μυοκαρδίτιδα μετά την πρώτη δόση mRNA, θα πρέπει να «αναβάλουν τη δεύτερη δόση του εμβολίου mRNA COVID-19 έως ότου γίνουν γνωστές περισσότερες πληροφορίες».

Ωστόσο, ενδέχεται να προχωρήσουν στη δεύτερη δόση εάν η καρδιά τους έχει αναρρώσει και έχουν συμβουλευτεί τον γιατρό τους.
Η τρέχουσα πολιτική εμβολίων του CDC αναφέρει ότι «τα εμβόλια COVID-19 συνιστώνται σε άτομα ηλικίας 12 ετών και άνω στις Ηνωμένες Πολιτείες σύμφωνα με την άδεια έκτακτης ανάγκης από την FDA.»
Το Υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών των ΗΠΑ (HHS), το CDC, η Αμερικανική Ακαδημία Οικογενειακών Ιατρών και 14 άλλοι οργανισμοί υγείας έχουν δημοσιεύσει μια κοινή δήλωση με σκοπό να διαβεβαιώσουν τους Αμερικανούς ότι η μυοκαρδίτιδα και η περικαρδίτιδα είναι σπάνιες ανεπιθύμητες ενέργειες που δεν πρέπει να αποθαρρύνουν τους ανθρώπους από εμβολιάζονται.
«Τα γεγονότα είναι ξεκάθαρα: αυτή είναι μια εξαιρετικά σπάνια ανεπιθύμητη ενέργεια και μόνο ένας εξαιρετικά μικρός αριθμός ανθρώπων θα το βιώσει μετά τον εμβολιασμό.
Είναι σημαντικό, για τους νέους που το κάνουν, οι περισσότερες περιπτώσεις είναι ήπιες και τα άτομα αναρρώνουν συχνά μόνοι τους ή με ελάχιστη θεραπεία.
Επιπλέον, γνωρίζουμε ότι η μυοκαρδίτιδα και η περικαρδίτιδα είναι πολύ πιο συχνές εάν κάποιος ασθενήσει με COVID-19 και οι κίνδυνοι για την καρδιά από τη μόλυνση με COVID-19 μπορεί να είναι πιο σοβαροί», δήλωσε το HHS.
«Ενθαρρύνουμε ανεπιφύλακτα όλα τα άτομα ηλικίας 12 ετών και άνω που είναι επιλέξιμα να λάβουν το εμβόλιο σύμφωνα με την εξουσιοδότηση έκτακτης ανάγκης για εμβολιασμό, καθώς τα οφέλη του εμβολιασμού υπερτερούν κατά πολύ των βλαβών»

Institute of Hematology at Shamir Medical Center: Το εμβόλιο της Pfizer συνδέεται με την θρομβωτική θρομβοπενική πορφύρα


Το εμβόλιο COVID-19 συνδέεται με μια σπάνια ασθένεια αίματος αναφέρει μελέτη από το Ισραήλ.
Με βάση το Institute of Hematology at Shamir Medical Center στο Ισραήλ, ανακάλυψαν μια σχέση μεταξύ του εμβολίου Covid-19 της Pfizer και μιας σπάνιας νόσου του αίματος που ονομάζεται θρομβωτική θρομβοπενική πορφύρα (ΘΘΠ).
Επιστήμονες από το Ινστιτούτο Αιματολογίας στο Ιατρικό Κέντρο Shamir δήλωσαν ότι άρχισαν να ερευνούν τον πιθανό σύνδεσμο μετά από αναφορές για ξαφνική αύξηση της θρομβωτικής θρομβοπενικής πορφύρας σε ολόκληρο το Ισραήλ.
H θρομβωτική θρομβοπενική πορφύρα (ΘΘΠ) ανήκει με μια ομάδα συνδρόμων, με το όνομα θρομβωτική μικροαγγειοπάθεια (ΘΜΑ).
Η θρομβωτική θρομβοπενική πορφύρα προκαλείται από εκτεταμένη θρόμβωση και ενδοθηλιακή βλάβη μικρών αγγείων (μικροαγγειοπάθεια) που οδηγεί σε μικροαγγειοπαθητική αιμολυτική αναιμία, θρομβοπενία εκ κατανάλωσης, και ισχαιμική βλάβη οργάνων.

Τι ανακάλυψαν οι ισραηλινοί;

Η ομάδα επιστημόνων από το Ισραήλ είπε ότι ανακάλυψαν μια «χρονολογική σύνδεση» μεταξύ του πότε χορηγήθηκε το εμβόλιο της Pfizer και της έναρξης των συμπτωμάτων της νόσου του αίματος.
Είπαν ότι εντοπίστηκαν τέσσερις περιπτώσεις.
«Οι γιατροί και οι ασθενείς πρέπει να είναι προσεκτικοί στα κλινικά συμπτώματα: αδυναμία κόπωση, νευρολογικές διαταραχές, αιμορραγία και πόνος στο στήθος», δήλωσε το Ινστιτούτο Αιματολογίας στο Ιατρικό Κέντρο του Shamir στην Jerusalem Post .
Ένας εκπρόσωπος του ιατρικού κέντρου είπε στην εφημερίδα ότι η μελέτη είναι πολύ μικρή και δεν πρέπει να αποτρέψει τα άτομα από τη λήψη του εμβολίου COVID-19 και πρόσθεσαν ότι οι Ισραηλινοί που δεν έχουν λάβει το εμβόλιο θα πρέπει να εμβολιαστούν.
Οι ερευνητές σημείωσαν επίσης ότι εντοπίστηκαν τέσσερα περιστατικά θρομβωτικής θρομβοπενικής πορφύρας σε ένα μήνα σε αντίθεση με δύο έως τρία περιστατικά θρομβωτικής θρομβοπενικής πορφύρας που εμφανίζονταν συνήθως ανά έτος.
Το Ισραηλινό Υπουργείο Υγείας εξετάζει επί του παρόντος τα ευρήματα της ομάδας, ανέφεραν.
Σύμφωνα με την Εθνική Βιβλιοθήκη Ιατρικής των ΗΠΑ, η θρομβωτική θρομβοπενική πορφύρα είναι μια σπάνια διαταραχή που προκαλεί σχηματισμό θρόμβων στα μικρά αιμοφόρα αγγεία του σώματος.
«Αυτοί οι θρόμβοι μπορούν να προκαλέσουν σοβαρά ιατρικά προβλήματα εάν μπλοκάρουν τα αγγεία και περιορίζουν τη ροή του αίματος σε όργανα όπως ο εγκέφαλος, τα νεφρά και η καρδιά» «Οι επιπλοκές που προκύπτουν από αυτούς τους θρόμβους μπορεί να περιλαμβάνουν νευρολογικά προβλήματα (όπως αλλαγές προσωπικότητας, πονοκεφάλους, σύγχυση και ομιλία), πυρετό, μη φυσιολογική νεφρική λειτουργία, κοιλιακό άλγος και καρδιακά προβλήματα.

Τι έχουν ανακαλύψει έως τώρα οι ισραηλινοί;


Την 1η Ιουνίου, το Υπουργείο Υγείας του Ισραήλ ανέφερε ότι ανακάλυψε μικρό αριθμό περιπτώσεων φλεγμονής της καρδιάς, γνωστών ως μυοκαρδίτιδα, που παρατηρήθηκαν κυρίως σε νεαρούς άνδρες που έλαβαν το εμβόλιο Covid-19 της Pfizer, λέγοντας ότι πιθανότατα συνδέεται με τον εμβολιασμό τους.
Μια επιτροπή των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) πρόκειται να εξετάσει στις 23 Ιουνίου 2021 τις σπάνιες περιπτώσεις μυοκαρδίτιδας μεταξύ των νέων που έλαβαν εμβόλια Moderna ή Pfizer.
Αλλάζει συστάσεις ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τα εμβόλια στα παιδιά
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) αλλάζει τις συστάσεις για τα εμβόλια στα παιδιά, κάποτε υποστήριζε ότι τα παιδιά «δεν πρέπει να εμβολιάζονται».
Η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας (ΠΟΥ) αυτή την εβδομάδα άλλαξε τις συστάσεις της σχετικά με τους εμβολιασμούς COVID-19,
Η ιστοσελίδα του οργανισμού υγείας που παρέχει συμβουλές για τα εμβόλια στις 22 Ιουνίου ανέφερε σαφώς, "τα παιδιά δεν πρέπει να εμβολιαστούν προς το παρόν»
«Δεν υπάρχουν ακόμη αρκετά στοιχεία σχετικά με τη χρήση εμβολίων κατά του COVID-19 σε παιδιά για να κάνουν συστάσεις για τα παιδιά να εμβολιαστούν κατά του COVID-19.
Τα παιδιά και οι έφηβοι τείνουν να έχουν ήπια συμπτώματα του covid 19 σε σύγκριση με τους ενήλικες.
Ωστόσο, τα παιδιά πρέπει να συνεχίσουν να λαμβάνουν τα συνιστώμενα παιδικά εμβόλια».

Από τις 22 Ιουνίου… στις 23 Ιουνίου


Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας από τις 23 Ιουνίου, τροποποίησε την προσέγγιση της για τα εμβόλια στα παιδιά.
Υποστηρίζει τώρα ότι «τα παιδιά και οι έφηβοι τείνουν να έχουν ηπιότερα συμπτώματα σε σύγκριση με τους ενήλικες, οπότε αν δεν ανήκουν σε μια ομάδα υψηλού κινδύνου, είναι λιγότερο επείγον να εμβολιαστούν από τους ηλικιωμένους.
«Απαιτούνται περισσότερα στοιχεία σχετικά με τη χρήση των διαφόρων εμβολίων COVID-19 σε παιδιά για να είναι σε θέση να κάνουν γενικές συστάσεις για τον εμβολιασμό παιδιών κατά του COVID-19», προσθέτει η σελίδα.
Η επιτροπή εμβολίων του ΠΟΥ κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το εμβόλιο Pfizer – BioNTech «είναι κατάλληλο για χρήση από άτομα ηλικίας 12 ετών και άνω», προσθέτοντας «σε παιδιά ηλικίας 12 έως 15 ετών που διατρέχουν υψηλό κίνδυνο μπορεί να προσφερθεί αυτό το εμβόλιο.
Οι δοκιμές εμβολίων για παιδιά βρίσκονται σε εξέλιξη και ο ΠΟΥ θα ενημερώσει τις συστάσεις του όταν τα στοιχεία ή η επιδημιολογική κατάσταση δικαιολογούν αλλαγή στην πολιτική.
Οι περισσότερες χώρες δεν εμβολιάζουν παιδιά αυτή τη στιγμή, αλλά ορισμένες έχουν επιτρέψει τον εμβολιασμό σε παιδιά.

Τι ισχύει για τις μυοκαρδίτιδες


Η συμβουλευτική επιτροπή του CDC θα εξετάσουν τα στοιχεία, για την καρδιακή φλεγμονή που παρατηρείται στους νέους μετά τον εμβολιασμό.
Ο αριθμός των περιπτώσεων που αναφέρθηκαν στις υπηρεσίες υγείας ήταν περίπου 800 στις ΗΠΑ.
«Ανησυχώ για τη μυοκαρδίτιδα», δήλωσε ο Δρ Cody Meissner, επικεφαλής του τμήματος παιδιατρικών μολυσματικών ασθενειών στο Παιδικό Νοσοκομείο Tufts.
Η μυοκαρδίτιδα είναι το ιατρικό όνομα του συνδρόμου φλεγμονής της καρδιάς.
«Πριν ξεκινήσουμε τον εμβολιασμό εκατομμυρίων εφήβων και παιδιών, είναι τόσο σημαντικό να μάθουμε ποιες είναι οι συνέπειες, επειδή η νόσος COVID-19 εξαφανίζεται σε εφήβους και παιδιά».
«Λαμβάνοντας υπόψη τις ασυνήθιστες ανοσολογικές αντιδράσεις γενικά που βλέπουμε στα παιδιά, πρέπει να επαγρυπνούμε», δήλωσε ο Δρ Mark Sawyer, καθηγητής κλινικής παιδιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια.
Ο Δρ. Έρικ Ρούμπιν, αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Ανοσολογίας και Λοιμωδών Νοσημάτων της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ τόνισε «ανησυχούμε όλοι για τη μυοκαρδίτιδα.
Δεν είμαστε καν σίγουροι αυτή τη στιγμή, είναι πολύ δύσκολο να το πούμε».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης