Τελευταία Νέα
Διεθνή

O Draghi (Ιταλία) αμφισβητεί την αποτελεσματικότητα των εμβολίων Sinovac (Κίνα) και Sputnik (Ρωσία)

O Draghi (Ιταλία) αμφισβητεί την αποτελεσματικότητα των εμβολίων Sinovac (Κίνα) και Sputnik (Ρωσία)
Αμφισβητούν και το Sputnik της Ρωσίας
Σχετικά Άρθρα

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Mario Draghi απέρριψε τα εμβόλια για τον Covid -19 της Κίνας, ενώ αμφιβάλει και για το ρωσικό Sputnik.
Κατά τον Draghi το εμβόλιο της Κίνας δεν λειτούργησε πλήρως και αμφισβήτησε αν το ρωσικό Sputnik της Ρωσίας θα λάβει ποτέ έγκριση από τις ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές.
«Το κινέζικο εμβόλιο… έχει αποδειχθεί ότι δεν είναι κατάλληλο. Αυτό μπορείτε να το δείτε από την εμπειρία της Χιλής για την αντιμετώπιση της επιδημίας», δήλωσε ο Draghi.
Η Χιλή βασίστηκε σε μεγάλο βαθμό στα εμβόλια κατά του COVID-19 της Κίνας το Sinovac, αλλά οι υγειονομικές αρχές στη χώρα της Νότιας Αμερικής αμφισβήτησαν πόσο αποτελεσματικά είναι έναντι των πιο μεταδοτικών παραλλαγών του Covid -19 και εξετάζουν επίσης πόσο διαρκεί η ανοσία.
Μια πρόσφατη μελέτη από το Πανεπιστήμιο της Χιλής διαπίστωσε ότι μία μόνο δόση εμβολίου Sinovac είναι αποτελεσματική μόνο κατά 3% στις 28 ημέρες μεταξύ της πρώτης και της δεύτερης δόσης, πράγμα που σημαίνει ότι η πρώτη δόση δεν έχει σχεδόν καμία επίδραση και τα άτομα που έλαβαν την πρώτη δόση ήταν εξίσου ευάλωτοι στη μόλυνση όπως και εκείνοι που δεν έλαβαν κανένα εμβόλιο.
Σύμφωνα με τη μελέτη, εντός των δύο πρώτων εβδομάδων από τη λήψη του δεύτερου εμβολιασμού Sinovac, η αποτελεσματικότητα του εμβολίου ήταν μόλις 27,7%.
Δύο ή περισσότερες εβδομάδες μετά τη δεύτερη δόση, το ποσοστό αποτελεσματικότητας αυξήθηκε στο 56,5%.
Στη Βραζιλία, το Instituto Butantan δημοσίευσε τα αποτελέσματα μιας κλινικής μελέτης φάσης 3 του Sinovac στις 11 Απριλίου, δείχνοντας ένα ποσοστό αποτελεσματικότητας μόλις 50,4%, το οποίο είναι παρόμοιο με τη μελέτη της Χιλής.

Αμφισβητούν και το Sputnik της Ρωσίας

Ο Draghi αμφισβήτησε επίσης το εμβόλιο Sputnik της Ρωσίας.
Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) αναμενόταν να ολοκληρώσει την αναθεώρησή του για το ρωσικό εμβόλιο και να εκδώσει απόφαση τον Μάιο ή τον Ιούνιο.
Ωστόσο, η έγκριση καθυστέρησε επειδή οι κατασκευαστές έχασαν την προθεσμία υποβολής δεδομένων στις 10 Ιουνίου, ανέφεραν πηγές στο Reuters νωρίτερα αυτό το μήνα.
«Το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V δεν μπόρεσε ποτέ να λάβει έγκριση από τον EMA και ίσως δεν θα το κάνει ποτέ», δήλωσε ο Draghi.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης