Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κοινή άσκηση ΗΠΑ - Ουκρανίας στη Μαύρη Θάλασσα

Κοινή άσκηση ΗΠΑ - Ουκρανίας στη Μαύρη Θάλασσα
Ουκρανία και Ηνωμένες Πολιτείες ξεκινούν σήμερα 28/6 στη Μαύρη Θάλασσα κοινή στρατιωτική άσκηση,
Σχετικά Άρθρα

Ουκρανία και Ηνωμένες Πολιτείες ξεκινούν σήμερα 28/6 στη Μαύρη Θάλασσα κοινή στρατιωτική άσκηση, με τη συμμετοχή περισσοτέρων από 30 χωρών, παρά το ρωσικό αίτημα για ακύρωσή της.
Η Sea Breeze 2021 έρχεται μετά την κλιμάκωση της έντασης μεταξύ του ΝΑΤΟ και της Μόσχας, η οποία ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι έριξε προειδοποιητικά πυρά και βόμβες στην πορεία ενός βρετανικού αντιτορπιλικού για να το διώξει από τα ύδατα της Μαύρης Θάλασσας, με το Λονδίνο να διαψεύδει το περιστατικό.
Η πρεσβεία της Ρωσίας στην Ουάσιγκτον ζήτησε την περασμένη εβδομάδα να ακυρωθούν οι στρατιωτικές ασκήσεις στη Μαύρη Θάλασσα και το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι θα αντιδράσει -αν χρειαστεί- για να προστατεύσει την εθνική ασφάλεια.
Η άσκηση Sea Breeze 2021 θα διαρκέσει δύο εβδομάδες και σε αυτήν θα συμμετέχουν περίπου 5.000 στρατιωτικοί από το ΝΑΤΟ και άλλους συμμάχους, καθώς και περίπου 30 πλοία και 40 αεροσκάφη.
Το αμερικανικό αντιτορπιλικό USS Ross και το Σώμα Πεζοναυτών των ΗΠΑ θα λάβουν μέρος επίσης.
Η Ουκρανία αναφέρει ότι ο κύριος στόχος είναι να αποκτηθεί εμπειρία σε κοινές δράσεις κατά τη διάρκεια πολυεθνικών επιχειρήσεων διατήρησης της ειρήνης και ασφάλειας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης