Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βόρεια Κορέα: Έκοψε… κεφάλια ο Kim λόγω σοβαρού συμβάντος που πυροδότησε τεράστια κρίση

Βόρεια Κορέα: Έκοψε… κεφάλια ο Kim λόγω σοβαρού συμβάντος που πυροδότησε τεράστια κρίση
Το σοβαρό συμβάν φέρεται να σχετίζεται με την αντιμετώπιση της επιδημίας covid
Σχετικά Άρθρα
Στην καρατόμηση μιας σειράς κορυφαίων αξιωματούχων του κυβερνώντος κόμματος προχώρησε ο πρόεδρος της Βόρειας Κορέας, Kim Jong un, επικαλούμενος την αποτυχία στην προσπάθεια αντιμετώπισης της επιδημίας του κορωνοϊού που οδήγησε σε μια τεράστια κρίση και έθεσε σε κίνδυνο την ασφάλεια του κράτους και τη ζωή των πολιτών.
Όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA, ο Kim φέρεται να υποστήριξε κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος πως «στους αξιωματούχους αυτούς οφειλόταν σοβαρό συμβάν που προκάλεσε τεράστια κρίση για την ασφάλεια του έθνους και του λαού».
Ωστόσο, το KCNA δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για το σοβαρό αυτό συμβάν, για το πώς η ασφάλεια των πολιτών τέθηκε σε κίνδυνο ή για το πόσοι και ποιοι αξιωματούχοι καθαιρέθηκαν.

Είχαν καταληφθεί από εγωισμό

Σύμφωνα πάντως με το πρακτορείο, ο Kim τους κατηγόρησε ότι είχαν «καταληφθεί από εγωισμό και παθητικότητα».
«Η ανικανότητα και η ανευθυνότητα ανώτερων αξιωματούχων είναι μείζον παράγοντας της επιβράδυνσης στην εκτέλεση σημαντικών καθηκόντων» φέρεται να υποστήριξε ο Kim.
Σημειώνεται πως η Βόρεια Κορέα υποστηρίζει πως η πανδημία δεν έχει εξαπλωθεί στην επικράτειά της, κάτι για το οποίο αμφιβάλλουν πολλοί ειδικοί, ενώ έχει κλείσει από τον Ιανουάριο του 2020 τα σύνορα της με την Κίνα προκειμένου να αποτρέψει την εξάπλωση του ιού.
Η κίνηση αυτή όμως σε συνδυασμό με το κλείσιμο των συνόρων με την Κίνα έχει φέρει τη Βόρεια Κορέα αντιμέτωπη με σοβαρές ελλείψεις τροφίμων.
Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε πως και ο ίδιος ο Kim αναγνώρισε πως η Βόρεια Κορέα είναι αντιμέτωπη με «τεταμένη» κατάσταση ως προς την επάρκεια τροφίμων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης