Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι Ρώσοι τουρίστες προτιμούν την Τουρκία… σήμα Putin κατά της Ελλάδας και τα μεγάλα λάθη των Βρυξελλών

Οι Ρώσοι τουρίστες προτιμούν την Τουρκία… σήμα Putin κατά της Ελλάδας και τα μεγάλα λάθη των Βρυξελλών

Περίπου 1.707 αεροπλάνα έφτασαν στην Αττάλεια της Τουρκίας μεταξύ 22-29 Ιουνίου, μεταφέροντας περίπου 326.570 επιβάτες

Σχετικά Άρθρα
Με όπλο τον τουρισμό και με θύμα την Ελλάδα επιχειρεί το Κρεμλίνο να δείξει τη δύναμή του στις Βρυξέλλες και την Κομισιόν, με τους Ρώσους τουρίστες να κατευθύνονται στις τουρκικές ακτές…

Την ώρα που η Ελλάδα πασχίζει να ενισχύσει την τουριστική της βιομηχανία, οι Βρυξέλλες θέτουν συνέχεια εμπόδια, ασκώντας επί της ουσίας μια αρνητικού προσήμου διπλωματία κατά του ρωσικού εμβολίου Sputnik.
Και ο μεγάλος ωφελημένος προφανώς είναι η Τουρκία, ένας εκ των βασικών ανταγωνιστών του ελληνικού τουρισμού.

Κύματα Ρώσων στην Αττάλεια

Η άρση της τουρκικής απαγόρευσης πτήσεων από τη Μόσχα προκάλεσε ένα κύμα Ρώσων τουριστών που έφτασαν στην Τουρκία, ιδίως στη μεσογειακή παραθεριστική πόλη Αττάλεια.
Τα αεροπλάνα που έφτασαν στην Αττάλεια από την περασμένη εβδομάδα, όταν η Ρωσία ήρε τη δίμηνη αναστολή της σε πτήσεις λόγω της αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού τον Απρίλιο, έφεραν στην Τουρκία περισσότερους από 110.000 Ρώσους μόνο την τελευταία εβδομάδα.
Περίπου 1.707 αεροπλάνα έφτασαν στην πόλη από το εξωτερικό μεταξύ 22-29 Ιουνίου, μεταφέροντας περίπου 326.570 επιβάτες, δήλωσε ο γενικός διευθυντής του αεροδρομίου Fraport TAV Antalya Deniz Varol.
Τα μεγέθη είναι ακόμη μεγαλύτερα, καθώς περίπου 571.000 τουρίστες από τη Ρωσία έφτασαν στην Τουρκία από τον Ιανουάριο έως τον Μάιο, αντιπροσωπεύοντας το 15,5% όλων των αφίξεων κατά την περίοδο, σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας.
Περίπου 2,13 εκατομμύρια Ρώσοι επισκέφθηκαν την Τουρκία πέρυσι, το υψηλότερο επίπεδο οποιασδήποτε χώρας, αλλά μειώθηκαν από 7 εκατομμύρια το 2019.
«Φέτος, είναι δυνατόν να φτάσουμε σε αριθμούς πολύ κοντά στο 2019», ανέφερε ο Varol.

Στη μέση… η Ελλάδα

Στο μεταξύ, πρόεδρος της Ρωσίας Vladimir Putin, χτες, 30 Ιουνίου 2021, κατονόμασε ανοιχτά ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κρύβεται πίσω από τις αλλαγές στα μέτρα για τα ταξίδια που εφαρμόζει -μεταξύ άλλων- και η Ελλάδα για την είσοδο Ρώσων τουριστών.
«Οι πολίτες φοβούνται να ταξιδέψουν στο εξωτερικό - και κάνουν το σωστό, επειδή οι κανόνες αλλάζουν κάθε μέρα», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος και αναφέρθηκε ειδικότερα στην Ελλάδα.
«Η Ελλάδα, για παράδειγμα.
Στην αρχή χρειάζονταν το πιστοποιητικό εμβολιασμού, σήμερα θέλουν PCR test, την επόμενη ημέρα θα υπάρχουν άλλες απαιτήσεις ακριβώς επειδή επιβάλλονται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
«Που οδηγεί αυτό; Υπερφορτώνουμε την τουριστική μας υποδομή», σημείωσε ο πρόεδρος της Ρωσίας.

«Διπλωματία» Merkel με θύμα την Ελλάδα

Η Ελλάδα αυστηροποίησε το πλαίσιο για τους Ρώσους τουρίστες, ακόμη και για όσους έχουν εμβολιαστεί με το Sputnik V, μετά την επίπληξη της καγκελαρίου Merkel στον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.
Στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, η καγκελάριος Merkel και ο Γάλλος πρόεδρος Macron επέπληξαν την Ελλάδα και άλλες χώρες του Νότου, για τα χαλαρά μέτρα υποδοχής τουριστών από χώρες που χρησιμοποιούν κινεζικά και ρωσικά εμβόλια κατά της covid -19, τα οποία δεν έχουν λάβει έγκριση από τον ΕΜΑ.
Αφορμή στάθηκε η ραγδαία εξάπλωση της παράλλαξης Δέλτα στην Ευρώπη.
Ερωτώμενος σχετικά ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης υποβάθμισε το θέμα, ωστόσο στη συνέχεια η Ελλάδα έσπευσε να αυστηροποιήσει το πλάσιο για τους Ρώσους που επισκέπτονται τη χώρα μας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης