Τελευταία Νέα
Διεθνή

Biden (ΗΠΑ): Θετικά τα στοιχεία Ιουνίου για την αγορά εργασίας – Στόχος να επιτύχουμε την πλήρη απασχόληση

Biden (ΗΠΑ): Θετικά τα στοιχεία Ιουνίου για την αγορά εργασίας – Στόχος να επιτύχουμε την πλήρη απασχόληση
Ο πρόεδρος Biden δήλωσε ότι τα στοιχεία για τις νέες προσλήψεις επιβεβαιώνουν τους στόχους της ατζέντας του για την οικονομική ανάκαμψη
Σχετικά Άρθρα

Σε πανηγυρικό τόνο υποδέχθηκε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden τα θετικότερα των προβλέψεων στοιχεία για τις νέες θέσεις εργασίας του Ιουνίου, την Παρασκευή 2 Ιουλίου, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.
«Η οικονομία μας βρίσκεται σε διαδικασία ταχείας ανάκαμψης ενώ έχουμε σε εξέλιξη την αντιμετώπιση των συνεπειών της Cοvid-19» , δήλωσε ο Biden κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο Λευκό Οίκο.
«Στόχος μας είναι να επιτύχουμε καθεστώς πλήρους απασχόλησης - και αυτό σημαίνει ότι πρέπει να διατηρήσουμε υψηλό ρυθμό ως προς την αύξηση των νέων θέσεων εργασίας.
Αλλά η εν λόγω πρόοδος αποτελεί απόδειξη της δέσμευσής μας να αναπτύξουμε την οικονομία από τη βάση έως την κορυφή και ταυτόχρονα ολόπλευρα».
Το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε στην έκθεσή του την Παρασκευή (2/7) ότι οι νέες θέσεις εργασίας αυξήθηκαν κατά 850.000 για το μήνα, πολύ πάνω από τις 700.000 που προβλέφθηκαν από τους οικονομολόγους της Refinitiv.
Το ποσοστό ανεργίας, ωστόσο, σημείωσε ελαφρά αύξηση στο 5,9%, ενώ ποβλεπόταν 5,7%.
Ήταν μια σημαντική βελτίωση από τον Μάιο, όταν 583.000 θέσεις εργασίας προστέθηκαν στη συνολική απασχόληση της οικονομίας

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης