Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ - ΕΕ: Στις 6 Ιουλίου 2021 ξεκινούν οι συνομιλίες για τον «ψηφιακό φόρο»

ΗΠΑ - ΕΕ: Στις 6 Ιουλίου 2021 ξεκινούν οι συνομιλίες για τον «ψηφιακό φόρο»
Η αντιπρόεδρος της ΕΕ Margrethe Vestager θα συνομιλήσει  με την υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ Janet Yellen για το νέο διεθνές φορολογικό καθεστώς που θα διέπει τους τεχνολογικούς κολοσσούς
Σχετικά Άρθρα

 Η επικεφαλής για τις ψηφιακές υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης Margrethe Vestager θα έχει διαβούλευση με την υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ Janet Yellen tτην επόμενη εβδομάδα καθώς η ΕΕ έχει καταρτίσει συγκεκριμένο σχεδιασμό για την φορολόγηση των «τεχνολογικών γιγάντων» όπως η Google και το Fecebook, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg την Παρασκευή 3 Ιουλίου 2021.
Η Margrethe Vestager, αντιπρόεδρος της Κομισιόν για ψηφιακά θέματα, αναμένεται τώρα να προτείνει έναν νέο ευρωπαϊκό φόρο όσον αφορά τα κέρδη των τεχνολογικών εταιρειών στις 20 Ιουλίου 2021, μια εβδομάδα αργότερα από ό, τι είχε προγραμματιστεί, σύμφωνα με έγγραφο το οποίο επικαλείται Bloomberg News.

Διαβούλευση

Θα προηγηθεί η τηλεδιάσκεψη της Vestager με την Yellen στις 6 Ιουλίου 2021.
Θα έχουν διαβούλευση για το «ψηφιακό φόρο» και τις διαπραγματεύσεις που διεξάγονται για το καθεστώς φορολόγησης της διεθνούς δραστηριότητας των εταιρειών στο πλαίσιο της ομάδας των G20, σύμφωνα με το γραφείο Τύπου της ΕΕ.
Ψηφιακός φόρος, η οποία πιθανότατα θα πλήξει περισσότερο τις αμερικανικές εταιρείες, προτάθηκε αρχικά από την ΕΕ χωρίς να υποστηριχθεί από τρίτη πλευρά.
Μια τέτοια συμφωνία φαίνεται να καρδίζει έδαφος αφού 130 χώρες και κρατικε΄ςοντότητες υποστήριξαν ένα σχέδιο αυτήν την εβδομάδα σχετικά με καθεστώς φορολόγησης των κερδών των πολυεθνικών.

Η στόχευση της ΕΕ

Δεν είναι σαφές εάν η ΕΕ θα συνεχίσει να προχωρά με τα σχέδιά της για την επιβολή του ψηφιακού φόρου, για τον οποίο έχει υποστηρίξει ότι θα επιθυμούσε να επιβάλει ελλείψει παγκόσμιας συμφωνίας.
Η ΕΕ αναδιαρθρώνει το καθεστώς φορολόγησης των επχιιερηματικών κερδών με τη Vestager να αναλαμβάνει φορολογικές υποθέσεις υψηλού προφίλ όπως ευτές της Apple, της Amazon.com με στόχο να αναλάβουν μεγαλύτερα φορολογικά βάρη στις χώρες της ΕΕ όπου δραστηριοποιούνται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης