Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ινδονησία: Οι ΗΠΑ στέλνουν 4 εκατ. δόσεις εμβολίου Moderna για να «φρενάρει» την έξαρση κρουσμάτων Covid

Ινδονησία: Οι ΗΠΑ στέλνουν 4 εκατ. δόσεις εμβολίου Moderna για να «φρενάρει» την έξαρση κρουσμάτων Covid
Η Ινδονησία έχει καταγράψει ρεκόρ νέων λοιμώξεων τις οκτώ από τις τελευταίες 12 ημέρες, συμπεριλαμβανομένων 25.830 κρουσμάτων την Παρασκευή και 539 θανάτων
Σχετικά Άρθρα

Οι ΗΠΑ θα στείλουν 4 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της Moderna για την Covid-19 στην Ινδονησία καθώς η χώρα της Νοτιοανατολικής Ασίας βρίσκεται αντιμέτωπη με μια έξαρση της πανδημίας του νέου κορονοϊού, δήλωσε χθες ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ στην υπουργό Εξωτερικών της Ινδονησίας.
Σε μια τηλεφωνική επικοινωνία με την Retno Marsundi, ο Jake Sullivan τόνισε ότι οι δόσεις του εμβολίου θα αποσταλούν «το συντομότερο δυνατό», μέσω της παγκόσμιας πρωτοβουλίας κατανομής των εμβολίων Covax, υπογράμμισε η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.
Ο Sullivan σημείωσε ότι η δωρεά «τονίζει την υποστήριξη των ΗΠΑ στον λαό της Ινδονησίας καθώς αυτός πολεμά την ραγδαία άνοδο του αριθμού κρουσμάτων της Covid-19».
Οι δύο αξιωματούχοι συζήτησαν επίσης τα σχέδια των ΗΠΑ για αύξηση της βοήθειας στις ευρύτερες προσπάθειες της Ινδονησίας να αντιμετωπίσει την πανδημία, επισημαίνει η ανακοίνωση της αμερικανικής προεδρίας.
Η Ινδονησία, η τέταρτη πιο πολυπληθή χώρα παγκοσμίως, μάχεται ενάντια σε ένα από τα χειρότερα ξεσπάσματα του νέου κορωνοϊού στην Ασία.
Η χώρα έχει καταγράψει ρεκόρ νέων λοιμώξεων τις οκτώ από τις τελευταίες 12 ημέρες, συμπεριλαμβανομένων 25.830 κρουσμάτων την Παρασκευή και 539 θανάτων.
Η Ινδονησία βασίζεται μέχρι σήμερα κυρίως στο κινέζικο εμβόλιο της Sinovac, αλλά προσπαθεί να επεκτείνει τις πηγές εφοδιασμού της.

Επείγουσα έγκριση του Moderna

Η Penny K. Lukito, επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων και φαρμάκων της Ινδονησίας, ανακοίνωσε νωρίτερα χθες ότι η υπηρεσία ενέκρινε το εμβόλιο της Moderna για κατεπείγουσα χρήση.
Η Ουάσινγκτον ανταγωνίζεται με το Πεκίνο για να εμβαθύνει τη γεωπολιτική της επιρροή μέσω της αποκαλούμενης διπλωματίας εμβολίων, αν και υποστηρίζει ότι δεν διανέμει εμβόλια για να εξασφαλίσει εύνοιες ή να αποσπάσει παραχωρήσεις, αλλά για να σώσει ζωές και να τερματίσει την πανδημία.
Η αμερικανική κυβέρνηση του προέδρου Joe Biden δεσμεύθηκε τον περασμένο μήνα να διανείμει παγκοσμίως μια αρχική ποσότητα 80 εκατομμυρίων εμβολίων που κατασκευάστηκαν στις ΗΠΑ, εν μέσω ανησυχιών για τις ανισότητες στα ποσοστά εμβολιασμών μεταξύ των προηγμένων και των αναπτυσσόμενων χωρών.
Η Ουάσινγκτον έχει ήδη ανακοινώσει σχέδια χορήγησης εμβολίων σε άλλες χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας - τις Φιλιππίνες, το Βιετνάμ, την Ταϊλάνδη, το Λάος, την Παπούα Νέα Γουινέα και την Καμπότζη.
Έχει επίσης γνωστοποιήσει ότι θα αγοράσει 500 εκατομμύρια εμβόλια της Pfizer/BioNTech για τα διανείμει στην Αφρικανική Ένωση και σε 92 χώρες χαμηλού και μεσαίου εισόδημα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης