Διεθνή

Ο κυκλώνας Elsa σαρώνει την Καραϊβική – Φόβοι για καταστροφές

Ο κυκλώνας Elsa σαρώνει την Καραϊβική – Φόβοι για καταστροφές
Έως τη Δευτέρα, η Elsa θα μπορούσε να περάσει πάνω από το κέντρο και το δυτικό τμήμα της Κούβας για να κατευθυνθεί προς τα στενά της Φλόριντα
Σχετικά Άρθρα

Ο κυκλώνας Elsa σαρώνει από το πρωί του Σαββάτου (3/7/2021) την Καραϊβική, συνοδευόμενος από ισχυρούς ανέμους και απειλώντας με εκτεταμένες καταστροφές την Αϊτή.
Πρώτος κυκλώνας της εποχής στον Ατλαντικό, η Elsa, που κατατάσσεται στην κατηγορία 1 της πεντάβαθμης κλίμακας, αποδυναμώθηκε ελαφρά τη νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο, με ριπές ανέμου έως τα 120 χιλιόμετρα/ώρα.
Στις 05.00 τοπική ώρα σήμερα, εντοπίστηκε νότια της νήσου Ισπανιόλα, όπου βρίσκονται η Αϊτή και η Δομινικανή Δημοκρατία και κατευθυνόταν προς τα βορειοδυτικά, έγινε γνωστό από το Εθνικό Κέντρο Κυκλώνων των ΗΠΑ (NHC).
Σύμφωνα με τις προβλέψεις του NHC, η «Elsa θα προσεγγίσει τις νότιες ακτές του Ισπανιόλα το (Σάββατο) και τη νύχτα την Τζαμάικα και τμήματα της ανατολικής Κούβας την Κυριακή».

Ανησυχίες για ελλείψεις

«Έως τη Δευτέρα, η Elsa θα μπορούσε να περάσει πάνω από το κέντρο και το δυτικό τμήμα της Κούβας για να κατευθυνθεί προς τα στενά της Φλόριντα», σύμφωνα με την ίδια πηγή.
Οι αρχές της Αϊτής, που κήρυξαν «πορτοκαλί» συναγερμό, ανακοίνωσαν πως φοβούνται ότι θα παρουσιαστεί έλλειψη προμηθειών έκτακτης ανάγκης, όπως νερού και τροφίμων, καθώς τα αποθέματα βοήθειας χρησιμοποιήθηκαν για τη στήριξη χιλιάδων εκτοπισμένων από τις βιαιοπραγίες μεταξύ συμμοριών.
Εδώ κι έναν μήνα, χιλιάδες κάτοικοι πολλών φτωχών συνοικιών της πρωτεύουσας Πορτ-ο-Πρενς, θέατρο συγκρούσεων μεταξύ συμμοριών, αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης