Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σχέδιo για υποχρεωτικούς εμβολιασμούς και από τη γαλλική κυβέρνηση

Σχέδιo για υποχρεωτικούς εμβολιασμούς και από τη γαλλική κυβέρνηση
Οι υποχρεωτικοί εμβολιασμοί προωθούνται στη Γαλλία, επειδή υστερεί σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες στον εμβολιασμό
Σχετικά Άρθρα

Η γαλλική κυβέρνηση σχεδιάζει να καταστήσει το εμβόλιο κατά του Covid - 19 υποχρεωτικό για όλους τους ενήλικες από 24 έως 59 ετών ως απάντηση σε ανησυχίες σχετικά με ένα «4ο κύμα» μολύνσεων.
Αφού ο πρωθυπουργός Jean Castex ανακοίνωσε ότι θα πιέσει για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό νοσηλευτών, η γαλλική Γερουσία εξέφρασε τη βούλησή της να επεκταθεί το μέτρο για να καλύψει νέους και μεσήλικες ενήλικες.
Σύμφωνα με το Σώμα, οι υποχρεωτικοί εμβολιασμοί θα μπορούσαν να μειώσει σημαντικά τα ποσοστά νοσηλείας και τους θανάτους.

Υστερεί η Γαλλία

Οι υποχρεωτικοί εμβολιασμοί προωθούνται στη Γαλλία, επειδή υστερεί σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες με λιγότερο από το 1/4 των ατόμων ηλικίας 30-49 να έχουν εμβολιαστεί και μόνο το 50% από 50 έως 64 ετών.
Η γαλλική κυβέρνηση εξετάζει επίσης το ενδεχόμενο να στείλει σε γιατρούς λίστες με άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί, ώστε να πιεστούν να υποβληθούν στις απαιτούμενες δόσεις σκευασμάτων.
Επίσης προσανατολίζεται στην απόσυρση της δυνατότητας στους μη εμβολιασμένους να ταξιδεύουν με αρνητικό test για Covid.

Δρακόντεια μέτρα

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Γαλλία σκέφτηκε να επιβάλει δρακόντεια μέτρα για τους εμβολιασμούς.
Τον Δεκέμβριο 2020, προτάθηκε ένα νομοσχέδιο που θα απαγόρευε στα μη εμβολιασμένα άτομα να μπορούν να χρησιμοποιούν βασικές υπηρεσίες όπως τα μέσα μαζικής μεταφοράς.
Ο προτεινόμενος νόμος καλούσε τους πολίτες να φέρουν αποδεικτικά στοιχεία για αρνητικό τεστ Covid ή «προληπτική θεραπεία, συμπεριλαμβανομένης της χορήγησης εμβολίου» προκειμένου να «έχουν πρόσβαση σε μέσα μεταφοράς, καθώς και σε ορισμένες δραστηριότητες».
Ωστόσο, ο νόμος αποσύρθηκε μετά από έντονες διαμαρτυρίες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης