Τελευταία Νέα
Διεθνή

GETTR: Χάκαραν το τραμπικό «αντίπαλον δέος» του twitter από την πρώτη μέρα

tags :
GETTR: Χάκαραν το τραμπικό «αντίπαλον δέος» του twitter από την πρώτη μέρα

Η ιδεά του GETTR ξεκίνησε από την ομάδα Trump μετά το σάλο που προκάλεσε η εισβολή υποστηρικτών του πρώην προέδρου των ΗΠΑ στο Καπιτώλιο

Δεν πρόλαβε να βγει στον αέρα το -κατά Trump- αντίπαλον δέος του twitter και το χάκαραν.

Ο λόγος για τη νέα πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης GETTR, η οποία έκανε πρεμιέρα χθες, Κυριακή και παρά τις 500.000 νέες εγγραφές, σε πολλούς εμφανίστηκε το μήνυμα «Ο JubaBagdad είναι εδώ _ follow me in twitter :)»
Το GETTR είναι ένα social media δημιούργημα του Jason Miller, ανώτατου συμβούλου του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Donald Trump και βγήκε χθες επίσημα «στον αέρα του διαδικτύου» πρεσβεύοντας πως πρόκειται για την μοναδική πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης «που δεν κάνει λογοκρισία».
Με αυτό το μότο άλλωστε διαφημίστηκε στις εφαρμογές της Google και της Apple, με προφανή αναφορά στον αποκλεισμό του πρώην Αμερικανού προέδρου στο twitter.
«Το πρόβλημα εντοπίστηκε και διορθώθηκε μέσα σε λίγα λεπτά.
Το μόνο που κατάφερε ο χάκερ ήταν να αλλάξει μερικά ονόματα χρηστών» δήλωσε στο Reuters o Jason Miller.
Tα prinscreen πάντως δεν έλειψαν από το Twitter, δείχνοντας τα προφίλ χρηστών του GETTR, όπως του πρώην ΥΠΕΞ Mike Pompeo αλλα και του ίδιου του Miller να γράφουν «Ο JubaBagdad είναι εδώ _ follow me in twitter :)»
Ερωτηθείς για την ασφάλεια του νέου μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Miller αρκέστηκε να επαναλάβει πως το θέμα έχει λήξει και η το πρόβλημα διορθώθηκε.

Τι είναι το GETTR

Η ιδεά του GETTR ξεκίνησε από την ομάδα Trump μετά το σάλο που προκάλεσε η εισβολή υποστηρικτών του πρώην προέδρου των ΗΠΑ στο Καπιτώλιο, που έιχε ως αποτέλεσμα τον οριστικό αποκλεισμό του από το twitter και την προσωρινή παύση από το facebook έως το 2023.
Ο πρώην σύμβουλος του Trump, Steve Bannon, χαρακτήρισε το GETTR ως «τον δολοφόνο του Twitter» με ανάρτηση στον νέο ιστότοπο. Ο ίδιος ο Τrump δεν έχει εγγραφεί ακόμα στο GETTR, ενώ έχει διαψεύσει κάθε πληροφορία που τον θέλει να χρηματοδοτεί την νέα πλατφόρμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης