Τελευταία Νέα
Διεθνή

Merkel (Γερμανία): Στρατηγικής σημασίας η εισδοχή των κρατών των Δυτικών Βαλκανίων στην ΕΕ

Merkel (Γερμανία): Στρατηγικής σημασίας η εισδοχή των κρατών των Δυτικών Βαλκανίων στην ΕΕ

Την ανάγκη επιτάχυνσης των μεταρρυθμίσεων στις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων επισήμανε η Γερμανή καγκελάριος Angela Merkel

Σχετικά Άρθρα

Αντιμετωπίζει τα έξι κράτη των Δυτικών Βαλκανίων ως μελλοντικά μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης για στρατηγικούς λόγους η Γερμανή καγκελάριος Angela Merkel, σύμφωνα με δήλωση που πραγματοποίησε την Δευτέρα 5 Ιουλίου 2021, καθώς επίσης αναφέρθηκε στην ανάγκη επιτάχυνσης των μεταρρυθμίσεων στις χώρες αυτές όπως μεταδίδει το Reuters.
«Είναι προς το συμφέρον της Ευρωπαϊκής Ένωσης να προωθήσει τη διαδικασία της διεύρυνσης στην περιοχή», δήλωσε η Merkel σε δημοσιογράφους μετά από τη σύνοδο των Δυτικών Βαλκανίων, υπονοώντας την επιρροή της Ρωσίας και της Κίνας στην περιοχή.

Περιφερειακή συνεργασία

Είπε ότι η ενισχυμένη περιφερειακή συνεργασία που προωθήθηκε από το 2014 είχε ήδη καταγάγει αρχικές επιτυχίες, όπως μια συμφωνία για την περιαγωγή στις τηλεπικοινωνίες που μόλις τέθηκε σε ισχύ.
Στο συνέδριο παρευρέθηκαν οι αρχηγοί κυβερνήσεων της Σερβίας, της Αλβανίας, της Βόρειας Μακεδονίας, της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, του Μαυροβουνίου και του Κοσσυφοπεδίου, καθώς και ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von de Leyen.
O πρόεδρος της Γαλλίας Emmanuel Macron δήλωσε ότι «ξεκάθαρα» υποστηρίζει την προοπτική ένταξης των έξι κρατών στην ΕΕ, τόνισε η Merkel.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης