Τελευταία Νέα
Διεθνή

Biden: Εμβολιαστείτε διαφορετικά κινδυνεύετε – Καλπάζει στις ΗΠΑ η παράλλαξη Δέλτα

Biden: Εμβολιαστείτε διαφορετικά κινδυνεύετε – Καλπάζει στις ΗΠΑ η παράλλαξη Δέλτα
Από τον περασμένο Μάιο οι εισαγωγές στα νοσοκομεία και οι θάνατοι λόγω covid αφορούσαν ανεμβολίαστους πολίτες είπε ο Biden
Σχετικά Άρθρα

Να σπεύσουν να εμβολιαστούν κατά της covid κάλεσε τους Αμερικάνους πολίτες ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Joe Biden, επισημαίνοντας πως σε διαφορετική περίπτωση κινδυνεύουν καθώς καλπάζει η παράλλαξη Δέλτα.
Σε δηλώσεις του ο Biden υποστήριξε πως έως τα τέλη της εβδομάδας, 160 εκατομμύρια Αμερικάνοι θα έχουν ανοσοποιηθεί πλήρως.
«Εκατομμύρια Αμερικάνων παραμένουν ανεμβολίαστοι και απροστάτευτοι.
Εξαιτίας αυτού, οι κοινότητες τους κινδυνεύουν, οι φίλοι τους είναι σε κίνδυνο, οι άνθρωποι που αγαπάνε κινδυνεύουν.
Και αυτό γίνεται ακόμα πιο ανησυχητικό λόγω της παράλλαξης Δέλτα, η οποία ευθύνεται για περίπου το 50% των κρουσμάτων» είπε ο Biden.
Αμερικάνοι αξιωματούχοι υποστηρίζουν πως κρούσματα της παράλλαξης Δέλτα έχουν πλέον εντοπιστεί σε όλες τις Πολιτείες των ΗΠΑ.
Όπως είπε ο Biden, μελέτες έχουν δείξει ότι από τον περασμένο Μάιο οι εισαγωγές στα νοσοκομεία και οι θάνατοι λόγω covid αφορούσαν ανθρώπους που δεν είχαν εμβολιαστεί.
«Σας παρακαλώ, εμβολιαστείτε.
Είναι αποτελεσματικά.
Είναι δωρεάν.
Ποτέ δεν ήταν πιο εύκολο και ποτέ δεν ήταν πιο σημαντικό» ανέφερε ο Biden, ο οποίος υποστήριξε πως θα συνεχιστεί η προσπάθεια για τον μαζικό εμβολιασμό των πολιτών, ακόμα και αν αυτό συνεπάγεται ότι η εκστρατεία πρέπει να πάει «πόρτα – πόρτα».
Όπως είπε, στην εκστρατεία μπαίνουν και 42.000 φαρμακεία, τα οποία θα λειτουργούν ως εμβολιαστικά κέντρα ενώ περισσότερα εμβόλια θα είναι διαθέσιμα σε χώρους εργασίας, σε κινητές κλινικές, σε καλοκαιρινά φεστιβάλ, αθλητικά γεγονότα και χώρους λατρείας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης