Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εσθονία: Απάντηση στη Ρωσία με απέλαση δικού της διπλωμάτη – Κλιμάκωση διπλωματικού «πολέμου»

Εσθονία: Απάντηση στη Ρωσία με απέλαση δικού της διπλωμάτη – Κλιμάκωση διπλωματικού «πολέμου»

Το ρωσικό ΥΠΕΞ αποφάσισε την Τρίτη 6 Ιουλίου την απέλαση του Εσθονού προξένου στην Αγία Πετρούπολη, τον οποίο είχαν συλλάβει άνδρες της FSB ανακοινώνοντας ότι συνελήφθη τη στιγμή που παρελάμβανε διαβαθμισμένα έγγραφα από Ρώσο πολίτη

Σχετικά Άρθρα

Την απέλαση του Ρώσου διπλωμάτη σε αντίποινα για την απέλαση του προξένου της Εσθονίας στην Αγία Πετρούπολη Mark Latte, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της χώρας σύμφωνα με πληροφορίες από το πρακτορείο TASS τις οποίες επικαλείται δημοσίευμα του ΑΠΕ την Τετάρτη 7 Ιουλίου 2021.
«Στην πρακτική των διεθνών σχέσεων συνήθως στην απέλαση διπλωμάτη δίνεται μια ανάλογη απάντηση» δήλωσε στον ιστότοπο ERR, διευκρινίζοντας ότι την χώρα θα εγκαταλείψει Ρώσος διπλωμάτης, ωστόσο δεν ανέφερε περαιτέρω λεπτομέρειες.

Κατασκοπεία

Να σημειωθεί ότι το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών αποφάσισε την Τρίτη 6 Ιουλίου την απέλαση του Εσθονού προξένου στην Αγία Πετρούπολη, τον οποίο είχαν συλλάβει άνδρες της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας (FSB) ανακοινώνοντας ότι συνελήφθη τη στιγμή που παρελάμβανε διαβαθμισμένα έγγραφα από Ρώσο πολίτη.
Ο πρόξενος της Εσθονίας Mark Latte διατάχθηκε να εγκαταλείψει την Ρωσία εντός 48 ωρών, αναφέρεται στην ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, στην οποία επισημαίνεται ότι στην επιτετραμμένη της πρεσβείας της Εσθονίας το ρωσικό υπουργείο εξέφρασε την έντονη διαμαρτυρία του για το ότι ο πρόξενος της χώρας αυτής συνέλεγε μυστικές πληροφορίες.
Χαρακτηρίζει μάλιστα κυνική τη στάση του Τάλιν στο ζήτημα αυτό, υποστηρίζοντας ότι υπάρχουν αδιάψευστες αποδείξεις για την παράνομη δραστηριότητα του Εσθονού προξένου στην Αγία Πετρούπολη.

«Στημένη»

Το υπουργείο Εξωτερικών της Εσθονίας, ανακοίνωσε χθες ότι η σύλληψη του Εσθονού διπλωμάτη στην Ρωσία ήταν "στημένη" και "πρόκληση", ενώ οι κατηγορίες εναντίον του "αβάσιμες".
"Η κατηγορία ότι περιήλθαν στην κυριότητά του διαβαθμισμένα έγγραφα είναι απολύτως αβάσιμη.
Πρόκειται για μια πρόκληση.
Όλο το συμβάν ήταν στημένο", δήλωσε στο Reuters η εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών της Εσθονίας.
Η σύλληψη του Εσθονού διπλωμάτη συνιστά ένα ακόμη παράδειγμα του ότι η Ρωσία επιλέγει την αντιπαράθεση αντί να αντιστρέψει την αρνητική τάση στις σχέσεις με τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δήλωσε ΥΠΕΞ της Εσθονίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης