Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΕΚΤ: Συμφωνία για άνοδο στο 2% του στόχου για τον πληθωρισμό για μεγαλύτερη ευελιξία στο PEPP

ΕΚΤ: Συμφωνία για άνοδο στο 2% του στόχου για τον πληθωρισμό για μεγαλύτερη ευελιξία στο PEPP

Πραγματοποιήθηκε ειδική συνεδρίαση για την ολοκλήρωση της αναθεώρησης της στρατηγικής της ΕΚΤ όσον αφορά την αγορά ομολόγων την Τετάρτη 7 Ιουλίου 2021

Σχετικά Άρθρα

Σε συμφωνία να αναθεωρήσουν ανοδικά τον στόχο του πληθωρισμού στο 2% κατέληξαν οι υπεύθυνοι για την χάραξη της νομισματικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπαζας (ΕΚΤ) με στόχο να αποκτήσουν μεγαλύτερη ευελιξία στο έκτακτο πρόγραμμα αγοράς στοιχείων ενεργητικού (PEPP), σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg την Τετάρτη 7 Ιουλίου 2021.
Η συμφωνία έλαβε χώρα σε ειδική συνεδρίαση που είχε αντικείμενο την ολοκλήρωση της αναθεώρησης της στρατηγικής της ΕΚΤ αυτήν την εβδομάδα, η οποία έλαβε χώρα την Τετάρτη 7 Ιουλίου 2021.
Ο στόχος για πληθωρισμό 2% συνιστά μια σημαντική στροφή από τον προηγούμενο στόχο του «κάτω, αλλά κοντά στο 2% μεσοπρόθεσμα» (επί λέξει below, but close to, 2% over the medium term) το οποίο είχε θέσει η κεντρική τράπεζα της ευρωζώνης.

Tapering

Ορισμένοι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής θεώρησαν ότι η διατύπωση ήταν πολύ ασαφής και οδήγησε σε εκκλήσεις για ταχεία άρση των μέτρων χαλαρής νομισματικής πολιτικής που είχαν στόχο να στηρίξουν την οικονομία της Ευρωζώνης από τις συνέπεια της πανδημίας.
Τα αποτελέσματα της συναδρίασης και το νέα στίγμα της νομισματικής πολιτικής θα δημοσιοποιηθούν την Πέμπτη 8 Ιουλίου και η πρόεδρος Christine Lagarde θα πραγματοποιήσει συνέντευξη τύπου αργότερα.
Ο στόχος της ΕΚΤ για τον Πληθωρισμό
Policy makers are rethinking usefulness of "below, but close to, 2%" aim
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης