Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι Βρετανοί … ξανάρχονται – Από 19/7 χωρίς καραντίνα οι πλήρως εμβολιασμένοι που επιστρέφουν από Ελλάδα

Οι Βρετανοί … ξανάρχονται – Από 19/7 χωρίς καραντίνα οι πλήρως εμβολιασμένοι που επιστρέφουν από Ελλάδα
Αυτό θα ισχύει για όλες τις χώρες που βρίσκονται στην «πορτοκαλί λίστα»
Σχετικά Άρθρα

Ανοίγει ο δρόμος για την έλευση των Βρετανών τουριστών στην Ελλάδα καθώς ο υπουργός Υποδομών, Grant Shapps ανακοίνωσε στη Βουλή των Κοινοτήτων πως από τις 19 Απριλίου οι πολίτες που έχουν εμβολιαστεί πλήρως θα μπορούν να επιστρέφουν από τις χώρες που βρίσκονται στην «πορτοκαλί» λίστα – εκεί είναι και η Ελλάδα – χωρίς να μπαίνουν σε καραντίνα.
Ο Shapps αφού επεσήμανε πως δεν υποτιμά το πόσο δύσκολοι ήταν αυτοί οι 18 μήνες τόσο για τους ανθρώπους που δεν μπορούσαν να ταξιδέψουν για να δουν τις οικογένειες τους όσο και για την αεροπορική βιομηχανία, είπε πως χάρη στους εμβολιασμούς μπορούμε πλέον να ζούμε με τον κορωνοϊό και να επιστρέψουμε σε μια κατάσταση κανονικότητας.
«Μπορώ να πω ότι από τις 19 Ιουλίου οι κάτοικοι του Ηνωμένου Βασιλείου που έχουν εμβολιαστεί πλήρως μέσω του βρετανικού εμβολιαστικού προγράμματος δεν θα υπόκεινται πλέον σε αυτό-απομόνωση όταν επιστρέφουν στην Αγγλία» είπε ο Shapps, αναφέροντας πως πλέον οι πολίτες αυτοί θα πρέπει να κάνουν ένα test τρεις ημέρες πριν την αναχώρηση τους για την χώρα προορισμού και ένα μοριακό PCR test δύο ημέρες μετά την άφιξη τους στη Μ. Βρετανία.

Τι ισχύει για τα παιδιά

Επιπλέον, ο Shapps υπογράμμισε ότι οι ταξιδιώτες θα είναι σε θέση να αποδείξουν ότι έχουν εμβολιαστεί πλήρως μέσω του Covid pass που παρέχεται από το βρετανικό εθνικό σύστημα υγείας NHS, ενώ τόνισε ότι τα παιδιά ηλικίας κάτω των 18 ετών που επιστρέφουν από χώρες της «πορτοκαλί» λίστας, δεν θα χρειαστεί να απομονωθούν κατά την επιστροφή τους ούτε να κάνουν τεστ κορωνοϊού την 8η ημέρα.
Ακόμη, είπε πως τα παιδιά ηλικίας μεταξύ 5 και 10 ετών θα πρέπει να κάνουν μόνο ένα test δύο ημερών, ενώ τα παιδιά ηλικίας 4 ετών και κάτω πρέπει να εξαιρούνται από όλες τις απαιτήσεις τεστ και απομόνωσης.
«Με τα νέα δεδομένα, οι άνθρωποι θα μπορούν να ταξιδεύουν για αναψυχή, για επαγγελματικούς λόγους και να ενωθούν ξανά με τις οικογένειές τους σε χώρες της πορτοκαλί λίστας» επεσήμανε ο υπουργός Υποδομών της Μ. Βρετανίας.
Ωστόσο, υποστήριξε πως αν και αρχίζουν να χαλαρώνουν οι περιορισμοί, αυτό σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι τα ταξίδια θα γίνονται με τον ίδιο τρόπο όπως και πριν από την πανδημία.
Πάντως ο Βρετανός υπουργός σημείωσε πως δεν θα υπάρξουν αλλαγές για εκείνους τους Βρετανούς πολίτες που επιστρέφουν από χώρες που βρίσκονται στην «κόκκινη» λίστα, ακόμα και αν είναι πλήρως εμβολιασμένοι.
Επιπλέον, σημείωσε πως η βρετανική κυβέρνηση παρακολουθεί όλες τις εξελίξεις με τις παραλλάξεις του ιού, διαβεβαιώνοντας πως δεν θα διστάσει να παρέμβει εφόσον αυτό κριθεί απαραίτητο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης