Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κούβα: Ενέκρινε το εμβόλιο Abdala για κατεπείγουσα χρήση

Κούβα: Ενέκρινε το εμβόλιο Abdala για κατεπείγουσα χρήση
Η Κούβα αναπτύσσει παράλληλα, πέντε εμβόλια κατά της COVID-19 και ελπίζει πως εντός καλοκαιριού θα μπορέσει να ξεκινήσει τόσο τους μαζικούς εμβολιασμούς όσο και την εξαγωγή εμβολίων ενδεχομένως
Η Κούβα ενέκρινε για κατ' επείγουσα χρήση το εμβόλιο Abdala, που η ίδια παρασκεύασε και το ρίχνει στη μάχη κατά του κορωνοϊού.
Αξίζει να σημειωθεί πως το εν λόγω εμβόλιο είναι το πρώτο που αναπτύχθηκε, παρασκευάστηκε και θα χρησιμοποιηθεί σε χώρα της Λατινικής Αμερικής.
Η εθνική ρυθμιστική αρχή φαρμάκων της Κούβας (Cecmed) ενέκρινε σήμερα στη βάση του κατ' επείγοντος τη χρήση του εμβολίου Abdala αφού «επιβεβαίωσε ότι ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις και τις παραμέτρους που έχουν τεθεί όσον αφορά την ποιότητα, την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητά του».
Το εν λόγω εμβόλιο έχει δείξει αποτελεσματικότητα 92,28% στη πρώτη και τη δεύτερη φάση των κλινικών δοκιμών, ενώ η τρίτη φάση είναι σε εξέλιξη.
Η εμβολιαστική «κούρσα» στο «Νησί της Επανάστασης».
Η Κούβα αναπτύσσει παράλληλα, πέντε εμβόλια κατά της COVID-19 και ελπίζει πως εντός καλοκαιριού θα μπορέσει να ξεκινήσει τόσο τους μαζικούς εμβολιασμούς όσο και την εξαγωγή εμβολίων ενδεχομένως.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης