Τελευταία Νέα
Διεθνή

Την πολιτική των δύο παιδιών ανά οικογένεια θεσπίζει το πολυπληθέστερο κρατίδιο της Ινδίας

Την πολιτική των δύο παιδιών ανά οικογένεια θεσπίζει το πολυπληθέστερο κρατίδιο της Ινδίας
Σε ζευγάρια με περισσότερα από δύο παιδιά δεν θα επιτρέπεται να λάβουν κρατικές παροχές ή επιδοτήσεις και θα τους απαγορεύεται να υποβάλλουν αίτηση για θέσεις εργασίας στο δημόσιο
Σχετικά Άρθρα

Το πολυπληθέστερο κρατίδιο της Ινδίας, το Uttar Pradesh, θα θεσπίσει νόμο, που αποσκοπεί στο να αποθαρρύνει τα ζευγάρια να έχουν περισσότερα από δύο παιδιά.
Εάν το Uttar Pradesh ήταν μια χώρα, τα 240 εκατομμύρια άνθρωποι θα το καθιστούσαν το πέμπτο πιο πυκνοκατοικημένο στον κόσμο ενώ η πυκνότητα του πληθυσμού στο βόρειο τμήμα είναι υπερδιπλάσια του εθνικού μέσου όρου.
Σύμφωνα με τις προτάσεις της τοπικής κυβέρνησης που παρουσιάστηκαν το Σάββατο (10/7/2021), σε ζευγάρια με περισσότερα από δύο παιδιά δεν θα επιτρέπεται να λάβουν κρατικές παροχές ή επιδοτήσεις και θα τους απαγορεύεται να υποβάλλουν αίτηση για θέσεις εργασίας στο δημόσιο, όπως γράφει το Reuters.
Το νομοσχέδιο αναφέρει ότι λόγω των «περιορισμένων οικολογικών και οικονομικών πόρων του κρατιδίου», είναι απαραίτητο και επείγον να είναι προσιτή σε όλους τους πολίτες η παροχή των βασικών αναγκών της ανθρώπινης ζωής ».
Το κατά κεφαλήν εισόδημα στο Uttar Pradesh είναι μικρότερο από το μισό του εθνικού μέσου όρου.

Η Ινδία προσπερνά την Κίνα

Το σχέδιο νόμου, το οποίο είναι ανοιχτό για διαβούλευση μέχρι τον Ιούλιο, θα πρέπει να επικυρωθεί από τους βουλευτές.
Η Ινδία, η οποία αναμένεται να προσπεράσει την Κίνα ως την πιο πυκνοκατοικημένη χώρα στον κόσμο έως το 2027, δεν έχει εθνική πολιτική για δύο παιδιά.
Το προσχέδιο νόμου περιλαμβάνει κίνητρα για ζευγάρια δύο παιδιών, συμπεριλαμβανομένων των δανείων με ευνοϊκούς όρους για την κατασκευή ή την αγορά κατοικίας και εκπτώσεις στους λογαριασμούς κοινής ωφελείας και τους φόρους ιδιοκτησίας.
Η βορειοανατολική πολιτεία της Assam, η οποία επίσης κυβερνάται από το Ινδουιστικό εθνικιστικό κόμμα Bharatiya Janata Party, του πρωθυπουργού Narendra Modi ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα σχέδια για παρόμοιο μέτρο που θα στερούσε οφέλη από οικογένειες με περισσότερα από δύο παιδιά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης