Τελευταία Νέα
Διεθνή

BoE: Άρση των περιορισμών για τη διανομή μερισμάτων από τις τράπεζες

BoE: Άρση των περιορισμών για τη διανομή μερισμάτων από τις τράπεζες
H άρση των μέτρων τίθεται σε άμεση ισχύ, με την Bank of England να δηλώνει ότι ο τραπεζικός κλάδος μπορεί να στηρίξει την οικονομία

Στην άρση των περιορισμών για τη διανομή μερισμάτων από τις τράπεζες, οι οποίοι είχαν τεθεί σε ισχύ στο ξέσπασμα της πανδημίας - εδώ και 16 μήνες - προχώρησε η Τράπεζα της Αγγλίας.
H άρση των μέτρων τίθεται σε άμεση ισχύ, με την Bank of England να δηλώνει ότι ο τραπεζικός κλάδος μπορεί να στηρίξει την οικονομία και ότι τα stress tests κατέδειξαν την ανθεκτικότητα των τραπεζών. «Η επίσπευση των εμβολιασμών έχει οδηγήσει σε βελτίωση των οικονομικών προοπτικών του Ηνωμένου Βασιλείου.
Ωστόσο οι κίνδυνοι για την ανάκαμψη παραμένουν.
Τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις αναμένεται να συνεχίσουν να χρειάζονται στήριξη από το χρηματοπιστωτικό σύστημα καθώς η οικονομία ανακάμπτει και τα μέτρα της κυβέρνησης θα αποσυρθούν στους επόμενους μήνες», δήλωσε ο διοικητής της BoE, Andrew Bailey.

Ανησυχεί η BoE για τα κρυπτονομίσματα

Η BoE εξέφρασε ανησυχίες στην έκθεση χρηματοπιστωτικής σταθερότητας, σχετικά με την αυξημένη ανάληψη ρίσκου, επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, το αυξανόμενο ενδιαφέρον των θεσμικών επενδυτών για κρυπτονομίσματα.
«Αυτές οι εξελίξεις θα μπορούσαν να αυξήσουν τις διασυνδέσεις μεταξύ κρυπτονομισμάτων και άλλων συστημικών χρηματοπιστωτικών αγορών και ιδρυμάτων», ανέφερε η έκθεση.
Η Επιτροπή Χρηματοπιστωτικής Επιτροπής (FPC), προειδοποίησε ότι ως αποτέλεσμα της αυξημένης ανάληψης ρίσκου, μπορεί να υπάρξει «απότομη διόρθωση» στις τιμές των περιουσιακών στοιχείων, η οποία θα μπορούσε να βλάψει τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά του Ηνωμένου Βασιλείου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης