Τελευταία Νέα
Διεθνή

Fauci (HΠΑ): Τα εμβόλια των Pfizer, Moderna και Johnson & Johnson θα λάβουν πλήρη έγκριση από την FDA

Fauci (HΠΑ): Τα εμβόλια των Pfizer, Moderna και Johnson & Johnson θα λάβουν πλήρη έγκριση από την FDA

 «Θα ήμουν έκπληκτος εάν αυτά τα εμβόλια, δηλαδή η τεχνολογία mRNA και το εμβόλιο της J&J, δεν λάβουν πλήρη έγκριση », δήλωσε ο Fauci.

Σχετικά Άρθρα

«Αναμένει να λάβουν πλήρη έγκριση από τις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ τα εμβόλια κατά του Covid-19 των Pfizer, Moderna και Johnson & Johnson, σύμφωνα με τον επικεφαλής ιατρικό σύμβουλο του Λευκού Οίκου, ο οποίος πραγματοποίησε δηλώσεις στο CNBC την Τρίτη 13 Ιουλίου 2021.
«Τα δεδομένα είναι τόσο καλά όσο γίνεται…
Θα ήμουν έκπληκτος εάν αυτά τα εμβόλια, δηλαδή η τεχνολογία mRNA και το εμβόλιο της J&J, δεν λάβουν πλήρη έγκριση », δήλωσε ο Fauci.

Επείγουσα έγκριση

Και τα τρία εμβόλια Covid προς το παρόν έχουν λάβει άδεια για επειγουσα χρήση στις ΗΠΑ , αλλά κανένα από αυτά δεν έχει λάβει πλήρη έγκριση από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) ακόμα.
Η πλήρης έγκριση θα επέτρεπε στους παρασκευαστές εμβολίων να διαθέτουν τα εμβόλια απευθείας στους καταναλωτές και να παρέχουν στους εργοδότες περισσότερη ευελιξία ώστε να προωθήσουν τους εμβολιασμούς.
Τα εμβόλια δύο δόσεων της Pfizer και της Moderna χρησιμοποιούν τεχνολογία mRNA, ενώ το μονοδοσικό εμβόλιο της J&J κάνει χρήση ενός αδενοϊού.

Επιβράδυνση

Πάνω από 184 εκατομμύρια άνθρωποι στις ΗΠΑ, ή το 55,5% του πληθυσμού, έχουν λάβει μια δόση εμβολίου εν μέρει κατά του Covid, σύμφωνα με στοιχεία των CDC.
Σχεδόν 160 εκατομμύρια άνθρωποι, ή το 48% του πληθυσμού, έχουν εμβολιαστεί πλήρως.
Ο ρυθμός των εμβολιασμών στις ΗΠΑ έχει επιβραδυνθεί από την άνοιξη, ακόμη και όταν αυξάνεται η ανησυχία για εξαιρετικά μεταδοτικές παραλλαγές.
Μερικοί άνθρωποι ισχυρίστηκαν ότι η πλήρης έγκριση των εμβολίων θα πείσει τους Αμερικανούς να εμβολιαστούν  και να δώσουν στις επιχειρήσεις περισσότερη δυνατότητα να υποχρεώσουν τους εργαζόμενους να εμβολιαστούν.

Τα θετικά δεδομένα

«Παρόλο που εξακολουθεί να υπάρχει αδειοδότηση έκτακτης ανάγκης, είναι λίγο διαφορετική από άλλες αντίστοιχες εξουσιοδοτήσεις για χρήση, οι οποίες συνήθως χορηγούνται με αρκετά λιγότερα από τα θετικά δεδομένα που έχουμε γι’ αυτά τα εμβόλια μέχρι στιγμής», δήλωσε ο Fauci.
Η Pfizer από κοινού και η BioNTech ήταν οι πρώτοι κατασκευαστές εμβολίων που έλαβαν πλήρη έγκριση, τον Μάιο, και ακολούθησε η Moderna την 1η Ιουνίου.
Και τα δύο εμβόλια έλάβαν «πράσινο φώς» για περιορισμένη χρήση τον Δεκέμβριο.

Αποτελεσματικότητα

«Η αποτελεσματικότητα ή η αποτελεσματικότητα στον πραγματικό κόσμο είναι αναμφισβήτητη, οπότε θα ληφθεί πλήρης έγκριση», πρόσθεσε.
"Το ερώτημα είναι ότι θα χρειαστεί λίγο περισσότερο χρόνο."
Τη Δευτέρα να σημειωθεί ότι συναντήθηκαν οι αξιωματούχοι υγείας των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένης του Fauci, με εκπροσώπους τη φαρμακοβιομηχανία Pfizer για να συζητήσουν την πιθανή ανάγκη για ενισχυτικές δόσεις Covid.

«Αναμνηστική» δόση

Η Pfizer δήλωσε ότι βλέπει σημάδια ότι η ανοσία από το εμβόλιο δύο δόσεων μειώνεται με την πάροδο του χρόνου και σκοπεύει να ζητήσει έγκριση για αναμνηστική δόση.
Η εταιρεία αναπτύσσει επίσης μια ενισχυτική δόση που προορίζεται για την καταπολέμηση της εξαιρετικά μεταδοτικής παραλλαγής Delta.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης