Τελευταία Νέα
Διεθνή

BlackRock κατά Powell (Fed): Προειδοποίηση ότι ο πληθωριστικές πιέσεις δεν θα αποδειχθούν παροδικές

BlackRock κατά Powell (Fed): Προειδοποίηση ότι ο πληθωριστικές πιέσεις δεν θα αποδειχθούν παροδικές
Τι επισημαίνει ο επικεφαλής της BlackRock για τη θεμελιώδη στροφή στον τρόπο με τον οποίο οι διαμορφωτές πολιτικής αντιμετωπίζουν τον πληθωρισμό μετά τη πανδημία
Σχετικά Άρθρα

Δεν εμφανίζεται πεπεισμένος από τα επιχειρήματα της Federal Reserve ότι οι πληθωριστικές πιέσεις στις ΗΠΑ θα αμβλυνθούν μόλις αντιμετωπισθούν τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα και φθίνουν άλλοι συγκυριακοί παράγοντες που σχετίζονται με την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης, ο Larry Fink, επικεφαλής της BlackRock του μεγαλύτερου διαχειριστή στοιχείων ενεργητικού στον κόσμο, σύμφωνα με δημοσίευμα του CNBC,την Τετάρτη 14 Ιουλίου 2021

Η στροφή

Σε συνέντευξή του, ο Fink επισημάνε ότι υπήρξαν σημαντικές «θεμελιώδεις» και «θεμελιακές» αλλαγές όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής αντιμετωπίζουν τον πληθωρισμό.
Επί μια δεκαετία δινόταν έμφαση στη διατήρηση χαμηλών των τιμών για τους καταναλωτές αλλά στην τωρινή συγκυρία αυτή υποκαταστάθηκε από ανησυχίες σχετικά με τα επίπεδα των μισθών και τις θέσεις εργασίας.

Αυξήσεις μισθών

Από την πλευρά της, η BlackRock σκοπεύει επίσης να αυξήσει τους βασικούς μισθούς όλων των υπαλλήλων κατά 8%, από τον Σεπτέμβριο.
Η BlackRock ανακοίνωσε την Τετάρτη 14 Ιουλίου ότι τα κέρδη και τα έσοδα του δευτέρου τριμήνου αυξήθηκαν πάνω από τις προσδοκίες, καθώς τα υπό διαχείριση περιουσιακά στοιχεία αυξήθηκαν κατά 30% στα 9,5 τρισεκατομμύρια δολάρια και οι καθαρές εισροές ξεπέρασαν τα 80 δισεκατομμύρια δολάρια.

Στοιχεία Ιουνίου

Την Τρίτη 13 Ιουλίου 2021, ανακοινώθηκαν τα στοιχεία για τον δείκτη τιμών καταναλωτή τον Ιούνιο στις ΗΠΑ ο οποίος αυξληθηκε πέραν των προβλέψεων, σημειώνοντας άνοδο 0,9% σε μηνιαία βάση.
Σε ετήσια βάση διαμορφώθηκε στο 5,4% ενώ οι προβλέψεις έκαναν λόγο για 5%.
Η τελευταία φορά που οι τιμές αυξήθηκαν με τέτοια ταχύτητα ήταν το 2008, όταν το πετρέλαιο έφτασε την τιμή – ρεκόρ, στα 150 δολ. το βαρέλι.

Η θέση του Powell

Ο πρόεδρος της Federal Reserve Jerome Powell, ενώπιον μιας επιτροπής του Κογκρέσου, την Τετάρτη 14 Ιουλίου 2021 για άλλη μια φορά δήλωσε ότι θεωρεί ότι η απότομη αύξηση του πληθωρισμού που παρατηρείται μέχρι στιγμής φέτος θα αμβλυνθεί.
Την ίδια μέρα η JPMorgan Chase και ο CEO Jamie Dimon, δήλωσε ότι η τράπεζα διαθέτεί ένα ταράστιο «μαξιλάρι ρευστότητας» αναμένοντας άνοδο των επιτοκίων και υψηλότερο πληθωρισμό.
Ο Fink παρέμεινε αισιόδοξος στις προοπτικές για της Wall Street.
«Δεν προσπαθώ να πω ότι θα έχουμε μια κατακόρυφη γραμμή ανόδου καθώς θα μπορούσαν να υπάρξουν απογοητεύσεις.
Συνολικά, με τα μέτρα δημοσιονομικής και νομισματικής στήριξης της οικονομίας, και το πιο σημαντικό με το ποσό της ρευστότητας που θα εισρεύσει, πιστεύω ότι η τάσης θα συνεχίσει να είναι ανοδική», υπογράμμισε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης