Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ – Δημοκρατικοί: Ποιες δαπάνες περιλαμβάνει το νομοσχέδιο των 3,5 τρισ. δολ που κατατέθηκε στο Κογκρέσο

ΗΠΑ – Δημοκρατικοί: Ποιες δαπάνες περιλαμβάνει το νομοσχέδιο των 3,5 τρισ. δολ που κατατέθηκε στο Κογκρέσο
Περιλαμβάνει το Πρόγραμμα American Families Plan του Joe Biden και διεύρυνση των καλύψεων του Medicare
Σχετικά Άρθρα

Δημοσιοποιήθηκε από τους Δημοκρατικούς του Κογκρέσου την Τετάρτη 14 Ιουλίου 2021 το σχέδιο νόμου για την κατανομή δημοσιονομικών δαπανών ύψους 3,5 τρισ. δολαρίων, το οποίο ελπίζουν να εγκριθεί εντός του καλοκαιριού, χωρίς να χρειαστεί η υποστήριξη των Ρεπουμπλικανών, σύμφωνα με δημοσίευμά του CNBC την Τετάρτη 13 Ιουλίου 2021.
Το νομοσχέδιο θα περιέχει σχεδόν όλο το πρόγραμμα American Families Plan του προέδρου Joe Biden, καθώς και υπάρχει πρόνοια για διεύρυνση των καλύψεων του Medicare για ζητήματα ακοής, όρασης καθώς και οδοντιατρική περίθαλψη.

Εκκρεμότητες

Ωστόσο, το ζήτημα του πόσο θα διαρκέσει το πρόγραμμα, όπως και πόσα χρήματα θα αφιερωθούν σε καθένα από τα δεκάδες προγράμματα του νομοσχεδίου αναμένεται να αποφασιστεί.
Αυτά είναι από τα ακανθώδη ερωτήματα που οι Δημοκρατικοί σκοπεύουν να επιλύσουν εσωτερικά αργότερα το καλοκαίρι και το φθινόπωρο.
Δεν είναι επίσης σαφές πότε η Γερουσία θα θέσει προς ψήφιση το σχέδιο νόμου για τις δημόσιες δαπάνες.
Το εν λόγω νομοθέτημα αναμένεται να φτάσει προς κύρωση στο Κογκρέσο παράλληλα με ένα άλλο νομοσχέδιο, το πρόγραμμα για τι δημόσιες υποδομές ύψους 1,2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων το οποίο καταρτίζεται από τις νομοπαρασκευαστικε΄ς επιτροπές.

Βαθιές αλλαγές

Αρκετοί κεντρώοι Δημοκρατικοί έχουν δηλώσει ότι θέλουν να εγκριθεί το νομοσχέδιο για τις υποδομές πριν από το νομοσχέδιο για τις δημόσιες δαπάνες.
Εάν τελικά εγκριθεί, οι τεράστιες σε όγκο δημόσιες δαπάνες θα προκαλέσουν βαθιές αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο εκατομμύρια Αμερικανοί εκπαιδεύουν τα παιδιά τους, φροντίζουν τους ηλικιωμένους και πληρώνουν εισφορές για την υγειονομική περίθαλψη.

Ποια είναι τα κορυφαία προγράμματα στα οποία θα κατευθυνθούν οι δημόσιες δαπάνες

Εθνικής εμβάλειας ολοκληρωμένο πρόγραμμα επιδομάτων αδεών για οικογενειακούς και ιατρικούς λόγους
Χρηματοδότηση δωρεάν καθολικής προσχολικής εκπαίδευσης για τα παιδιά 3 και 4 ετών.
Δωρεάν κοινοτικό κολέγιο για όλους τους μαθητές, επέκταση των υποτροφιών για ατομικές επιδόσεις και κοινωνικούς λόγους.
Επέκταση της πρόσβασης στο πρόγραμμα EBT, το οποίο βοηθά οικογένειες με χαμηλό εισόδημα και παιδιά να αγοράζουν τρόφιμα.
Μειώνονται τα ασφάλιστρα υγείας για όσους αυτασφαλίζονται
Επέκτασης της έκπτωσης φόρου για παιδιά.
Το νομοσχέδιο περιέχει επίσης χρηματοδότηση για προγράμματα καθαρής ενέργειας.
Περιλαμβάνονται φορολογικά κίνητρα για καθαρή ενέργεια και ηλεκροκίνητα οχήματα, και έργα ενεργειακής αποδοτικότητας και «πράσινης» ηλεκτροδότησης των κτιρίων.

Αυξήσεις φόρων

Προκειμένου να χρηματοδοτήσουν τις τεράστιες νέες δημόσιες δαπάνες, οι Δημοκρατικοί ανακοίνωσαν σχέδια αύξησης των φόρων για τις επιχειρήσεις και τους κετάχοντες σημαντικα περιουσιακά στοιχεία
Σκοπεύουν επίσης να χρηματοδοτήσουν ενίσχυσητου IRS προκειμένου να καταστείλουν τη φοροδιαφυγή ή τη φοροαποφυγή επίσης δημόσια έσοδα αναμένεται να προέλθουν και από τα τέλη για τις εκπομπές ρύπων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης