Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισπανία: Επιστρέφει η νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας στη Βαρκελώνη

Ισπανία: Επιστρέφει η νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας στη Βαρκελώνη
Το ανώτατο δικαστήριο της Καταλονίας έδωσε «πράσινο φως» για την επιστροφή των περιορισμών
Σχετικά Άρθρα

Ακόμη μια φορά οι κάτοικοι και οι επισκέπτες στη Βαρκελώνη θα πρέπει να μείνουν σπίτι το βράδυ μετά την απόφαση της περιφερειακής κυβέρνησης της Καταλωνίας για επιβολή απαγόρευσης της κυκλοφορίας κατά τις βραδινές ώρες, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το Politico την Παρασκευή 16 Ιουλίου 2021
Το ανώτατο δικαστήριο της Καταλωνίας έδωσε ένα πράσινο φως για την επιστροφή των γειονομικών περιορισμών, σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα La Vanguardia την οποία επικαλείτα το δημοσίευμα.
Η απόφαση λαμβάνεται μετά από μια απότομη αύξηση των νέων κρουσμάτων Covid-19 στην Ισπανία, λόγω της εξάπλωσης της περισσότερο μολυσματικής μετάλλαξης Delta.

Τα μέτρα

Η απαγόρευση της κυκλοφορίας θα ισχύει από 1 π.μ. έως 6 π.μ. σε όλες τις πόλεις της περιφέρειας όπου καταγράφονται περισσότερα από 400 νέα κρούσματα για κάθε 100.000 άτοματις τελευταίες επτά ημέρες, στη περφέρεια της Καταλωνίας που περιλαμβάνει την πρωτεύουσα, Βαρκελώνη.
Η περιφερειακή κυβέρνηση είχε ήδη ανακοινώσει την Τετάρτη 14 Ιουλίου ότι θα επιδιώξει να επιβάλει τους περιορισμούς, υπό την προϋπόθεση ότι θα λάβουν δικαστική έγκριση.
Οι δικαστές αιτιολόγησαν την απόφαση επικαλούμενοι τα «πολύ επώδυνα» επιδημιολογικά δεδομένα τα οποία διαμορφώνουν ένα αρνητικό υγειονομικό τοπίο.

Αντισυνταγματικά

Η απόφαση λήφθηκε αφού το ισπανικό συνταγματικό δικαστήριο έκρινε ότι ορισμένα από τα περιοριστικά μέτρα που επέβαλε η κυβέρνηση κατά την έναρξη της πανδημίας ήταν αντισυνταγματικά.
Εν τω μεταξύ, το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων ανακοίνωσε σήμερα ότι τα νέα κρούσματα COVID-19 έχουν αυξηθεί κατά 64,3% στην Ευρώπη σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα, χάρη στην εξάπλωση της μετάλλαξης Delta.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης