Τελευταία Νέα
Διεθνή

BoJ: Περικόπτει τις εκτιμήσεις για την ανάπτυξη στο 3,8% - Παρουσιάζει πρόγραμμα για την κλιματική αλλαγή

BoJ: Περικόπτει τις εκτιμήσεις για την ανάπτυξη στο 3,8% - Παρουσιάζει πρόγραμμα για την κλιματική αλλαγή
BoJ: Περικόπτει τις εκτιμήσεις για την ανάπτυξη στο 3,8%

Η κεντρική τράπεζα της Ιαπωνίας περιέκοψε τις εκτιμήσεις για την ανάπτυξη στο σύνολο της χρήσης, αλλά διατήρησε τις εκτιμήσεις ότι η οικονομία οδηγείται σε μια ήπια ανάκαμψη, ένδειξη ότι η νομισματική πολιτική θα βρεθεί σε κατάσταση αναμονής για κάποιο διάστημα.
Η BoJ επίσης παρουσίασε ένα περίγραμμα του νέου της σχήματος, με στόχο την αύξηση της χρηματοδότησης για δραστηριότητες καταπολέμησης της κλιματικής αλλαγής, που θα προσφέρουν στις τράπεζες μακροπρόθεσμα δάνεια σε μηδενικό επιτόκιο.
Το πρόγραμμα για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής θα παρουσιαστεί αυτό το έτος, και θα διαρκέσει μέχρι το 2030.
Η BoJ θα προσφέρει κεφάλαια στις τράπεζες που θα επεκτείνουν τα πράσινα δάνεια και αυτά που είναι συνδεδεμένα με τη βιωσιμότητα, καθώς και σε όσες επενδύουν σε πράσινα ομόλογα και σε ομόλογα συνδεδεμένα με τη βιωσιμότητα.
Η κεντρική τράπεζα τόνισε ακόμη ότι δεν θα πληρώνει κίνητρα σε τόκους σε τράπεζες που εντάσσονται στο σχήμα.
Τόνισε δε ότι αναμένει η οικονομία θα αναπτυχθεί 3,8% στην τρέχουσα χρήση που λήγει στις 22 Μαρτίου 2022, χαμηλότερα από το 4% που αναμενόταν τον Απρίλιο.
Ωστόσο αναθεώρησε προς τα πάνω τις εκτιμήσεις για το επόμενο έτος, στο 2,7% από το 2,4%, εν μέσω προσδοκιών ότι η κατανάλωση θα ανακάμψει καθώς οι εμβολιασμοί θα αυξάνονται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης