Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κομισιόν: «Πράσινο φως» στο σχέδιο της Ιρλανδίας των 989 εκατ. ευρώ για το Ταμείο Ανάκαμψης

Κομισιόν: «Πράσινο φως» στο σχέδιο της Ιρλανδίας των 989 εκατ. ευρώ για το Ταμείο Ανάκαμψης

Το σχέδιο της χώρας για την «πράσινη» μετάβαση και τον ψηφιακό μετασχηματισμό της οικονομίας της

Σχετικά Άρθρα

«Πράσινο φως» έδωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο σχέδιο για τη λήψη πόρων 989 εκατομμυρίων ευρώ της Ιρλανδίας προκειμένου να ανακάμψει από την πανδημία και να μετατρέψει την οικονομία σε πιο... πράσινη και πιο ψηφιακή τα επόμενα χρόνια, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters την Παρασκευή 16 Ιουλίου 2021.

Επιχορηγήσεις

Η Ιρλανδία θα λάβει επιχορηγήσεις από το Ταμείο Ανάκαμψης της Ευρωπαϊκής Ένωσης ύψους 800 δισεκατομμυρίων ευρώ το οποίο δημιουεργήθηκε από τα 27 κράτη μέλη της ΕΕ προκειμένου να ανακάμψουν οι οικονομίες από την ΕΕ από τις συνέπειες της πανδημίας
Σύμφωνα με το σχέδιο σκοπεύει να χρησιμοποιήσει το 42% των χρημάτων για στόχους που σχετίζονται με τη κλιματική αλλαγή, συμπεριλαμβανομένων μέτρων που υποστηρίζουν την ενεργειακή αποδοτικότητα, τη βιώσιμη κινητικότητα, τη βιοποικιλότητα και τα οικοσυστήματα.

Ψηφιακός μετασχηματισμός

Η Ιρλανδία έχει διαθέσει 32% για τη ψηφιοποίηση της οικονομίας της, μεταξύ των οποίων ενισχύει τη συνδεσιμότητα, τη ψηφιοποίηση της δημόσιας διοίκησης και τις εταιρείες της και προωθεί ψηφιακές δεξιότητες στα σχολεία.
Η Ιρλανδία, η οποία έχει προσελκύσει πολυεθνικές με παγκόσμια εμβέλεια υιοθετώντας χαμηλούς φορολογικούς συντελεστές, θα εισαγάγει επίσης μέτρα για την αντιμετώπιση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και «γκρίζων» μεθόδων φοροαποφυγής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης