Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισραήλ – Covid: Με σύστημα SMS θα παρακολουθούνται όσοι είναι σε καραντίνα

Ισραήλ – Covid: Με σύστημα SMS θα παρακολουθούνται όσοι είναι σε καραντίνα
Oι επιβεβαιωμένοι φορείς Covid που παραβιάζουν την απομόνωση θα έχουν ποινική μεταχείριση
Σχετικά Άρθρα

Η αυστηρότερη επιβολή των μέτρων για την αναχαίτιση του κορωνοϊού, ήταν το αντικείμενο της συνάντησης του Ισραηλινού πρωθυπουργού Naftali Bennet με αρμόδιους υπουργούς και αξιωματούχους.
Οι ισραηλινές αρχές εργάζονται για να διασφαλίσουν ότι το σύστημα επιβολής των μέτρων θα συνδυάζει τη χρήση τεχνολογικών μέσων, καθώς και αστυνομικών και τοπικών επιθεωρητών.
Αποφασίστηκε ότι οι επιβεβαιωμένοι φορείς Covid που παραβιάζουν την απομόνωση θα έχουν ποινική μεταχείριση.

Παρακολούθηση με SMS

Επιπλέον, ο Bennett έδωσε εντολή στο υπουργείο και στον γενικό εισαγγελέα να ρυθμίσει τη νομική πτυχή της χρήσης τεχνολογικών εργαλείων για την παρακολούθηση εκείνων που βρίσκονται σε καραντίνα, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας της αστυνομίας να επαληθεύσει τη θέση των ατόμων σε καραντίνα μέσω ενός συστήματος SMS.
Επιπροσθέτως, ανακοινώθηκε ότι θα δοθεί προτεραιότητα στην εφαρμογή του σε γάμους και σε άλλες εκδηλώσεις που θεωρούνται υψηλού κινδύνου εξάπλωσης λοιμώξεων, όπως γράφει η Jerusalem Post.

Αυστηρά μέτρα

Από την Τετάρτη (21/7), η πρόσβαση σε γάμους και πάρτι σε εσωτερικούς χώρους με περισσότερους από 100 συμμετέχοντες, θα επιτρέπεται μόνο σε άτομα που έχουν εμβολιαστεί, αναρρώσει ή έχουν αρνητικό τεστ Covid.
«Στόχος μας είναι να καθιερώσουμε λογικές οδηγίες, παράλληλα με την επιθετική και αποτελεσματική επιβολή ενάντια σε παραβάτες», δήλωσε ο Bennett.
«Όποιος παραβιάζει τις οδηγίες θέτει σε κίνδυνο την υγεία του και τους υπόλοιπους πολίτες του Ισραήλ.
Δεν θα το επιτρέψουμε αυτό.
Η παραλλαγή Delta εκτείνεται σε όλο τον κόσμο.
Η εφαρμογή μέτρων είναι ένα κρίσιμο στοιχείο για την καταπολέμηση της πανδημίας για να νικηθεί η μετάλλαξη», πρόσθεσε.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης