Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΕΜΑ: Ξεκινά η αξιολόγηση του εμβολίου της Sanofi για χορήγηση έκτακτης άδειας

ΕΜΑ: Ξεκινά η αξιολόγηση του εμβολίου της Sanofi για χορήγηση έκτακτης άδειας

Τα στοιχεία από τις εργαστηριακές και τις πρώιμες κλινικές μελέτες υποδηλώνουν ότι το εμβόλιο της Sanofi Pasteur προκαλεί παραγωγή αντισωμάτων που στοχεύουν στην αντιμετώπιση του νέου κορωνοϊου SARS-CoV-2

Σχετικά Άρθρα

Την αξιολόγηση για παροχή άδειας επείγουσας χρήσης στο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού Vidprevtyn το οποίο έχει αναπτύξει η εταιρεία Sanofi Pasteur ξεκίνησε την Τρίτη 20 Ιουλίου η Επιτροπή για τα Φαρμακευτικά Προϊόντα Ανθρώπινης Χρήσης (CHMP) του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ), σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters..
Η απόφαση της CHMP να ξεκινήσει τη διαδικασία κυλιόμενης αξιολόγησης (σ.σ. πρόκειται για την διαδικασία που ακολουθεί ο EMA για να επιταχύνει την αξιολόγηση ενός πολλά υποσχόμενου φαρμάκου ή εμβολίου κατά τη διάρκεια έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία) βασίζεται σε προκαταρκτικά στοιχεία από εργαστηριακές μελέτες (μη κλινικά στοιχεία) και πρώιμες κλινικές μελέτες σε ενήλικες.

Τα πρώιμα στοιχεία

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, τα στοιχεία από τις εργαστηριακές και τις πρώιμες κλινικές μελέτες υποδηλώνουν ότι το εμβόλιο της Sanofi Pasteur προκαλεί παραγωγή αντισωμάτων που στοχεύουν στην αντιμετώπιση του νέου κορωνοϊου SARS-CoV-2 που προκαλεί τη νόσο COVID-19 και δείχνουν ότι μπορεί να βοηθήσει στην προστασία από τη νόσο.
Ο EMA θα αξιολογεί τα δεδομένα που θα γίνονται διαθέσιμα στην πορεία για να αποφασίσει εάν τα οφέλη του εμβολίου υπερτερούν των κινδύνων.
Η αξιολόγηση θα συνεχιστεί έως ότου υπάρξουν αρκετά τεκμηριωμένα επιστημονικά στοιχεία για την υποβολή επίσημου αιτήματος για άδειας κυκλοφορίας του εμβολίου.

Πώς λειτουργεί το σκεύασμα

Το Vidprevtyn έχει σχεδιαστεί ώστε να προετοιμάσει τον ανθρώπινο οργανισμό να αμυνθεί έναντι της μόλυνσης από τον νέο κορωνοϊό.
Πρόκειται για ένα εμβόλιο που βασίζεται σε πρωτεΐνες που περιέχουν μια εργαστηριακή εκδοχή της πρωτεϊνικής ακίδας του κορωνοϊού, ενώ περιέχει έναν «ανοσοενισχυτικό» παράγοντα ο οποίος βοηθά στην ενίσχυση της ανοσολογικής αντίδρασης που προκαλεί το εμβόλιο.
Όταν το εμβόλιο χορηγηθεί σε ένα άτομο, το ανοσοποιητικό του σύστημα «αναγνωρίζει» την πρωτεϊνική ακίδα του κορωνοϊού ως ξένη και παράγει αντισώματα για να την καταπολεμήσει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης