Τελευταία Νέα
Διεθνή

Covid: Ρεκόρ κρουσμάτων στην Ευρώπη - Έξαρση στις ΗΠΑ, πάνω από 80% με παράλλαξη

Covid: Ρεκόρ κρουσμάτων στην Ευρώπη - Έξαρση στις ΗΠΑ, πάνω από 80% με παράλλαξη
Η Ευρώπη έσπασε κάθε ρεκόρ καταγράφοντας περισσότερα από 50 εκατομμύρια μολύνσεις

Παρά το ότι έχουν πραγματοποιηθεί περισσότεροι από 3,6 δισεκατομμύρια εμβολιασμοί παγκοσμίως κατά της covid, η επιδημία λόγω και της παράλλαξης Δέλτα θεριεύει στο μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη.
Η Ευρώπη έσπασε κάθε ρεκόρ καταγράφοντας περισσότερα από 50 εκατομμύρια μολύνσεις ενώ έξαρση κρουσμάτων παρατηρείται και πάλι στις ΗΠΑ, με 80% να νοσούν από την παράλλαξη.
Απέναντι σε αυτήν την γενικότερη απαισιοδοξία για την πορεία της πανδημίας, ο Καναδάς ανακοίνωσε πως από τις 7 Σεπτεμβρίου θα ανοίξουν τα σύνορα τους σε όλους τους εμβολιασμένους ταξιδιώτες.

Η επιδημία με μια ματιά:

• Τα κρούσματα σε παγκόσμιο επίπεδο ανέρχονται σε 191.216.295 και οι νεκροί σε 4.101.590
• Πρώτες σε κρούσματα και νεκρούς οι ΗΠΑ με 34.150.195 κρούσματα και 609.377 νεκρούς
• Δεύτερη σε κρούσματα η Ινδία με 31.174.322 και τρίτη σε νεκρούς με 414.482
• Δεύτερη σε νεκρούς η Βραζιλία με 542.756 και τρίτη σε κρούσματα με 19.391.845
• Τέταρτη παγκοσμίως σε κρούσματα η Γαλλία με 5.952.303
• Πέμπτη η Ρωσία με 5.931.925 και έκτη η Τουρκία με 5.537.386
• Έβδομη η Μεγάλη Βρετανία με 5.495.947 και όγδοη η Αργεντινή με 4.769.142
• Ένατη η Κολομβία με 4.655.921 και δέκατη η Ιταλία με 4.293.083
Καταγραφή_92.JPG
Πρώτη σε κρούσματα covid η Ευρώπη - Ξεπέρασε τα 50 εκατομμύρια

Παγκόσμιο ρεκόρ κρουσμάτων καταγράφει η Ευρώπη, η οποία έγινε η πρώτη περιφέρεια που μετρά πάνω από 50 εκατομμύρια μολύνσεις.
Σύμφωνα με το Reuters, η Ευρώπη έχει δεχθεί το πιο βαρύ «χτύπημα» της πανδημίας, μια και καταγράφει πάνω από το ένα στα τέσσερα από το σύνολο των κρουσμάτων (το 27%) και τον έναν στους τρεις θανάτους (το 31%).
Είναι χαρακτηριστικό πως κάθε οκτώ ημέρες καταγράφεται και ένα εκατομμύριο κρούσματα, ενώ η Ευρώπη μετρά και περίπου 1,3 εκατομμύρια νεκρούς.
Όπως αναφέρεται, για να φτάσει η Ευρώπη τα πρώτα 25 εκατομμύρια κρούσματα πέρασαν 350 ημέρες ενώ χρειάστηκαν μόλις 194 ημέρες για να γίνει το επόμενο άλμα από τα 25 εκατομμύρια στα 50 εκατομμύρια μολύνσεις.
Την ίδια στιγμή, η Ευρώπη μαστίζεται από νέα πανδημικά κύματα λόγω της παράλλαξης Δέλτα, καθώς η μια μετά την άλλη οι ευρωπαϊκές χώρες αναφέρουν αυξημένα κρούσματα και λαμβάνουν νέα περιοριστικά μέτρα.

Fauci (ΗΠΑ): Πάνω από το 80% των κρουσμάτων στις ΗΠΑ στις οφείλονται στην παράλλαξη Delta

Πάνω από 80% των νέων κρουσμάτων του κορωνοϊού στις ΗΠΑ οφείλονται στο πολύ πιο μεταδοτικό μεταλλαγμένο στέλεχος Δέλτα του ιού, δήλωσε την Τρίτη ο κορυφαίος επιδημιολόγος της χώρας Antony Fauci, μιλώντας στη Γερουσία.
Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι τα εγκεκριμένα από τις ΗΠΑ εμβόλια κατά του κορωνοϊού εξακολουθούν να εμφανίζουν αποτελεσματικότητα άνω του 90% στην πρόληψη της νοσηλείας και του θανάτου των ασθενών.
Σημειώνεται ότι η εξαιρετικά μεταδοτική μετάλλαξη Delta εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Ινδία, πριν από μερικούς μήνες.
Έκτοτε έχει κυριαρχήσει στις ΗΠΑ και πολλές άλλες χώρες, ενώ συνολικά έχει εντοπιστεί σε περισσότερες από 90 χώρες.
Παρά τη σημαντική προστασία που παρέχουν τα εμβόλια, πάντως, η αύξηση των νέων κρουσμάτων του κορωνοϊού αυξάνει και τον αριθμό των θανάτων στις ΗΠΑ που συνδέονται με τη νόσο Covid-19, οι οποίοι κυμαίνονται πλέον κατά μέσο όρο στους 239 ημερησίως, αριθμός κατά 48% υψηλότερος σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ.
0890808080808.JPG
Mεγάλη Βρετανία: Αύξηση 41% των κρουσμάτων μεταξύ 14ης και 20ής Ιουλίου

Η Βρετανία ανακοίνωσε 46.558 νέα κρούσματα της Covid-19, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της κυβέρνησης, σε μια ποσοστιαία άνοδο των μολύνσεων μεταξύ 14ης και 20ής Ιουλίου 40,7% σε σύγκριση με τις προηγούμενες επτά ημέρες.
Κατά το τελευταίο 24ωρο επίσης υπέκυψαν στη νόσο 96 άνθρωποι.
Συνολικά, 46,35 εκατομμύρια άτομα στη χώρα έχουν λάβει την πρώτη δόση ενός εμβολίου κατά του νέου κορωνοϊού έως χθες 19 Ιουλίου και 36,24 εκατομμύρια έχουν εμβολιαστεί πλήρως.

Γαλλία: Τέλος στην υποχρεωτική χρήση μάσκας για πολίτες με πιστοποιητικό

Κινηματογράφοι, μουσεία και αθλητικές εγκαταστάσεις: η χρήση της μάσκας δεν θα είναι πλέον υποχρεωτική στη Γαλλία για τους πολίτες σε χώρους όπου η είσοδος γίνεται με την επίδειξη υγειονομικού πιστοποιητικού, σύμφωνα με απόφαση της κυβέρνησης, για την οποία εκφράζουν αντιρρήσεις οι επιστήμονες.
"Εκεί όπου υπάρχει υγειονομικό πιστοποιητικό" κατά της Covid-19, οι πολίτες "θα μπορούν να βγάλουν τη μάσκα", εκτός κι αν υπάρχει αντίθετη οδηγία από τις τοπικές αρχές ανάλογα με την επιδημιολογική κατάσταση, δήλωσε σήμερα ο Γάλλος υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν, πριν ξεκινήσει η εξέταση νομοσχεδίου στο Κοινοβούλιο.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η μάσκα δεν θα είναι υποχρεωτική πλέον διότι το υγειονομικό πιστοποιητικό υποδηλώνει ότι "είμαστε σίγουροι πως όλοι όσοι εισέρχονται είναι εμβολιασμένοι πλήρως ή έχουν πολύ πρόσφατο τεστ που είναι αρνητικό".
Το μέτρο αυτό περιλαμβάνεται σε διάταγμα που δημοσιεύτηκε σήμερα στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, όπου ορίζεται επίσης ότι σε χώρους με δυναμικότητα από 50 άτομα και πάνω θα πρέπει να επιδεικνύεται το υγειονομικό πιστοποιητικό. Αυτό το τελευταίο θα είναι υποχρεωτικό σε πολιτιστικούς χώρους (κινηματογράφους, μουσεία, θέατρα κ.λπ.) από αύριο.
Ωστόσο σε αντίθεση με το κοινό που θα έχει πρόσβαση σε αυτούς, οι εργαζόμενοι στους συγκεκριμένους χώρους θα πρέπει να φορούν μάσκα.
"Η χρήση μάσκας παραμένει κανόνας στην επιχείρηση. Καθώς το πιστοποιητικό είναι υποχρεωτικό από τις 30 Αυγούστου για τους υπαλλήλους (στους χώρους που υπόκεινται στο πιστοποιητικό), δεν προβλέπεται προς το παρόν να καταργηθεί για τους εργαζομένους", σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας.
75776474575.JPG
Καναδάς: Ανοίγει τα σύνορα του στους εμβολιασμένους ταξιδιώτες στις 7 Σεπτεμβρίου

Την απόφαση να ανοίξει τα χερσαία σύνορα του στις 9 Αυγούστους στους πλήρως εμβολιασμένους Αμερικάνους και όλα τα σύνορα στους πλήρως εμβολιασμένους ταξιδιώτες από τις 7 Σεπτεμβρίου ανακοίνωσε η κυβέρνηση του Καναδά.
Όπως έγινε γνωστό, οι ταξιδιώτες για να μπορούν να μπουν στον Καναδά θα πρέπει να έχουν λάβει και τις δύο δόσεις ενός εμβολίου κατά της COVID-19 που έχει λάβει έγκριση από τις αρμόδιες αρχές υγείας του Καναδά τουλάχιστον 14 ημέρες πριν από την είσοδό τους στη χώρα και να μην παρουσιάζουν κανένα σύμπτωμα της νόσου.
Υπενθυμίζεται πως ο Καναδάς είχε κλείσει τα εναέρια σύνορά του στις 18 Μαρτίου του 2020 και τρεις μέρες αργότερα τα χερσαία σύνορά του με τις ΗΠΑ.
Εκτιμάται πως το 75% των κατοίκων του Καναδά έχει λάβει την πρώτη δόση εμβολίου κατά της COVID-19, ενώ ένας στους δύο έχει εμβολιαστεί πλήρως.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης