Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Μονομερής κίνηση το άνοιγμα της Αμμοχώστου – Προκαλεί ο Erdogan

Γαλλία: Μονομερής κίνηση το άνοιγμα της Αμμοχώστου – Προκαλεί ο Erdogan
Η κίνηση αυτή υπονομεύει την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης για μια δίκαιη διευθέτηση του Κυπριακού αναφέρει η Γαλλία
Σχετικά Άρθρα

Για μονομερή ενέργεια που συνιστά πρόκληση κάνει λόγο η Γαλλία αναφερόμενη στην απόφαση της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων να ανοίξουν μέρος της Αμμοχώστου κατά παράβαση των αποφάσεων του ΟΗΕ.
«Η Γαλλία εκφράζει την έντονη λύπη της για αυτήν τη μονομερή κι όχι συντονισμένη κίνηση, η οποία συνιστά πρόκληση και υπονομεύει την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης που είναι αναγκαία για την επείγουσα επανάληψη των διαπραγματεύσεων για μια δίκαιη και βιώσιμη διευθέτηση του Κυπριακού» αναφέρει σε ανακοίνωση του το υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας.
Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται πως ο Γάλλος ΥΠΕΞ, Jean Yves Le Drian είχε επικοινωνία με τον Κύπριο ομόλογο του Ν. Χριστοδουλίδη «κατόπιν αιτήματος αυτού και του εξέφρασε την υποστήριξή του μετά τις ανακοινώσεις που έγιναν κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του προέδρου Erdogan στην κατεχόμενη βόρεια Κύπρο».
Η Γαλλία, η οποία ασκεί την προεδρία του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, εξέφρασε εκ νέου την υποστήριξή της στα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών κάλεσε να γίνουν σεβαστές οι αποφάσεις 550 και 789 των Ηνωμένων Εθνών, ανακοινώνοντας ότι θα «εγείρει το ζήτημα αυτό σήμερα».
«Το Παρίσι παραμένει προσηλωμένο στο πλαίσιο που έχει εγκριθεί από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, με βάση μια διζωνική και δικοινοτική ομοσπονδία, το οποίο παρέχει στις δύο κοινότητες πλήρεις εγγυήσεις για την πολιτική τους ισότητα» τονίζει το ΥΠΕΞ της Γαλλίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης