Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Από long covid υποφέρουν 3,5 εκατ. άνθρωποι - «Χτυπά» 3 στους 50

Βρετανία: Από long covid υποφέρουν 3,5 εκατ. άνθρωποι - «Χτυπά» 3 στους 50
Η long covid είναι πιο διαδεδομένη στις υποβαθμισμένες περιοχές και νεαρές ηλικίες
Σχετικά Άρθρα
Από long covid υποφέρει το 6,2% του ενήλικου πληθυσμού στο Ηνωμένο Βασίλειο, ήτοι 3,5 εκατ. άτομα, με τις επιπτώσεις της ασθένειας να βλάπτουν την ευημερία τους και την ικανότητα εργασίας.
Η Βρετανική Στατιστική Υπηρεσία ανακοίνωσε ότι έξι στους 10 από αυτούς που δήλωσαν ότι επηρεάστηκαν από «long Covid», ανέφεραν ότι η ασθένεια έβλαψε την ποιότητα της ζωής τους και οι μισοί από αυτούς που δήλωσαν ότι υποφέρουν από τις παρατεταμένες δυνέπειες της ασθένειας, δυσκολεύτηκαν να κάνουν τη δουλειά τους .

Μακροχρόνια επίδραση

Τα στοιχεία υποδηλώνουν μια μακροχρόνια επίδραση τόσο οικονομικά όσο και κοινωνικά από τον ιό που έπληξε για πρώτη φορά στο Ηνωμένο Βασίλειο. στις αρχές του 2020.
Ο πρωθυπουργός Boris Johnson ήρε τους περισσότερους περιορισμούς για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού, παρόλο που τα νέα κρούσματα αυξάνονται με τον ταχύτερο ρυθμό από τότε που η κυβέρνηση διέταξε το τρίτο εθνικό lockdown τον Ιανουάριο.
Δεν υπάρχει καθολικά συμφωνημένος ορισμός για τη long covid, όπως μεταδίδει το Bloomberg. 
Η κυβέρνηση νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ξεκίνησε μια μελέτη με το Εθνικό Ινστιτούτο Έρευνας για την Υγεία για την ανάπτυξη νέων εργαλείων διάγνωσης και θεραπείας.
«Η long covid μπορεί να έχει σοβαρές και εξουθενωτικές μακροπρόθεσμες επιπτώσεις για χιλιάδες ανθρώπους σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο. κάτι που μπορεί να κάνει την καθημερινή ζωή εξαιρετικά δύσκολη», δήλωσε ο υπουργός Υγείας Sajid Javid νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα.

H long covid «χτυπά» υποβαθμισμένες περιοχές και νέους

Η long covid είναι πιο διαδεδομένη στις υποβαθμισμένες περιοχές.
Η ηλικία είναι άλλος ένας σημαντικός παράγοντας, με τα άτομα κάτω των 50 ετών να βρίσκονται αντιμέτωποι με υψηλότερο κίνδυνο να υποστούν επιπτώσεις από την ασθένεια και αποτελούν το τμήμα του πληθυσμού που δεν έχει λάβει ακόμη πλήρη εμβολιασμό κατά του ιού.
Πάνω από 120 επιστήμονες προειδοποίησαν για τους κινδύνους σε επιστολή για το ιατρικό περιοδικό "Lancet" στις 7 Ιουλίου, προειδοποιώντας ότι η long covid απειλεί να δημιουργήσει μια γενιά  με χρόνια προβλήματα υγείας και αναπηρία, με τις προσωπικές και οικονομικές επιπτώσεις να γίνονται αισθητές για τις επόμενες δεκαετίες».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης