Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γιατί οι πλημμύρες στη Κίνα επηρέασαν την παραγωγή των iPhone – Τι ανακοίνωσε η Apple

Γιατί οι πλημμύρες στη Κίνα επηρέασαν την παραγωγή των iPhone – Τι ανακοίνωσε η Apple

Δέχθηκε πλήγμα το μεγαλύτερο στον κόσμο εργοστάσιο συναρμολόγησης iPhone, για λογαριασμό της Apple

Σχετικά Άρθρα
Η Foxconn, εταιρεία κατασκευής ηλεκτρονικών συσκευών κάθε είδους, ανακοίνωσε ότι το εργοστάσιό της στην περιοχή Zhengzhou – γνωστό και ως το μεγαλύτερο εργοστάσιο συναρμολόγησης iPhone στον κόσμο – δεν έχει επηρεαστεί από τις πλημμύρες που πλήττουν την κινεζική πόλη τα τελευταία εικοσιτετράωρα, σύμφωνα με δημοσίευμα του CNBC την Τετάρτη 21 Ιουλίου 2021.

Φυσικές καταστροφές

Η Zhengzhou βρίσκεται στην επαρχία Henan της κεντρικής Κίνας η οποία πλήττεται από χειμαρρώδεις βροχοπτώσεις.
Οι τοπικές αρχές αναφέρουν ότι η βροχή που έπεσε μέσα σε μία ώρα, χθες Τρίτη 20 Ιουλίου, ισούται με τη βροχή που συνήθως πέφτει μέσα σε έναν μήνα.
Αποτέλεσμα ήταν να πλημμυρίσει η πόλη που έχει περισσότερους από 10 εκατομμύρια κατοίκους.
Πάνω από 100.000 άνθρωποι έχουν μετακινηθεί από τις εστίες τους με ασφάλεια, τουλάχιστον 25 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και επτά ακόμη αγνοούνται, σύμφωνα με τα όσα νεότερα αναφέρουν τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης.

Βιομηχανικός κόμβος

Η συγκεκριμένη πόλη, όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα, αποτελεί επίσης σημαντικό βιομηχανικό κόμβο και έδρα ενός από τα μεγαλύτερα εργοστάσια της Hon Hai Precision Industry, επίσης γνωστής στη Δύση και ως Foxconn. Πρόκειται για το μεγαλύτερο στον κόσμο εργοστάσιο συναρμολόγησης iPhone, για λογαριασμό της Apple.
Για αυτό το εργοστάσιο η Foxconn ανακοίνωσε ότι δεν έχει επηρεαστεί από τις καταστροφικές πλημμύρες.
Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο CNBC εκπρόσωπος της εταιρείας, που έχει την έδρα της στην Ταϊβάν, «ενεργοποιήθηκε ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης για έλεγχο των επιπτώσεων των πλημμυρών στην περιοχή».

Επιβράδυνση

«Μπορούμε να διαβεβαιώσουμε ότι δεν υπάρχει αντίκτυπος στις εγκαταστάσεις μας, στη συγκεκριμένη τοποθεσία, μέχρι σήμερα, και επιπλέον παρακολουθούμε εκ του σύνεγγυς την κατάσταση και θα προβούμε σε περαιτέρω ενέργειες εάν αυτό απαιτηθεί», πρόσθεσε αλλά σύμφωνα με υπολογισμούς θα υπάρξουν συνέπειες οι οποιες θα οδηγήσουν σε επιβράδυνση της παραγωγής.

H ανάρτηση του Cook

Επίσημη αντίδραση από την Apple δεν υπήρξε, ωστόσο Tim Cook έσπευσε να πραγματοποιήσει ανάρτηση στο Weibo, το κινεζικό ανάλογο του Twitter. «Οι σκέψεις μας είναι με το κάθε πρόσωπο που έχει επηρεαστεί από τις πλημμύρες στην επαρχία Henan, καθώς και με τους ανθρώπους που παρέχουν βοήθεια», αναφέρεται στην ανάρτησή του, προσθέτοντας ότι η Apple θα προχωρήσει σε παροχή βοήθειας για την ανακούφιση του πληθυσμού.
Ανάλογες προσφορές βοήθειας έχουν κάνει και άλλες τεχνολογικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των Tencent, Alibaba και ByteDance, ιδιοκτήτριας εταιρείας της εφαρμογής TikTok. Υπενθυμίζεται ότι αρκετές κινεζικές τεχνολογικές εταιρείες έχουν βρεθεί στο στόχαστρο των ρυθμιστικών αρχών της χώρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης