Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εντόπισαν κρούσματα της μετάλλαξης Gamma στη Ρωσία

Εντόπισαν κρούσματα της μετάλλαξης Gamma στη Ρωσία
Το παραλλαγμένο στέλεχος Delta έχει μεταδοθεί ευρέως στην επικράτεια της Ρωσικής Ομοσπονδίας, ενώ μεμονωμένα περιστατικά του παραλλαγμένου στελέχους Gamma έχουν ανιχνευθεί
Σχετικά Άρθρα

Τη μετάλλαξη Gamma του κορωνοϊού, που έχει εντοπισθεί αρχικά στην Βραζιλία, ανιχνεύθηκε σε μεμονωμένα κρούσματα στην Ρωσία, μεταδίδει το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Interfax επικαλούμενο τον παρασκευαστή του ρωσικού εμβολίου EpiVacCorona.
Υπενθυμίζεται πως το EpiVacCorona είναι το δεύτερο από τα τέσσερα ρωσικά εμβόλια κατά του κορωνοϊού που έχει αναπτύξει το Ινστιτούτο Vector στην Σιβηρία.
Το Sputnik-V είναι το πρώτο ρωσικό εμβόλιο.
«Το παραλλαγμένο στέλεχος Delta έχει μεταδοθεί ευρέως στην επικράτεια της Ρωσικής Ομοσπονδίας, ενώ μεμονωμένα περιστατικά του παραλλαγμένου στελέχους Gamma έχουν ανιχνευθεί» , ανέφερε συγκεκριμένα το Ινστιτούτο Vectror.
Το Ινστιτούτο δήλωσε, επίσης, ότι τα παραλλαγμένα στελέχη Delta και Gamma έχουν κατηγοριοποιηθεί ως «στελέχη που προκαλούν ανησυχία», επειδή μεταδίδονται με ταχύτητα, είναι επιθετικά και μπορούν να μειώσουν την αποδοτικότητα των αντισωμάτων.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης